fbpx

Cine sunt inculpații arestați din mega-dosarul cu substanțe dopante. Interlopi cunoscuți printre ei

12 inculpați au fost arestați preventiv de către un judecător de la Tribunalul Cluj în mega-dosarul DIIICOT Cluj privind traficul internațional cu substanțe dopante.

Cap de listă este Ovidiu Hera din Pitesti alia Hugaevski, un discret colaborator de temut al Clanului Sportivilor din Capitală.

De asemenea, este pus sub acuzar eși Alin Urcan din Turda, care se sustrage, fiind dat în urmărire generală pentru a executa o pedeapsă de 6 ani și 7 luni închisoare.

”Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul anului 2021, în județul Cluj, ar fi fost inițiat și s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, format din zece persoane, care ulterior și-ar fi extins activitatea și în județul Argeș, scopul fiind efectuarea de operațiuni cu produse dopante cu grad de mare risc și cu precursori de droguri, precum și trafic internațional cu produse dopante cu grad de mare risc.

Liderul grupului, ar fi asigurat organizarea, finanțarea, aprovizionarea cu materie primă și utilaje (din China și India), retribuția membrilor, coordonarea și controlul activităţilor infracţionale, iar membrii grupului infracțional din eșalonul de execuție s-ar fi ocupat de  transportul materiei prime la o fabrică clandestină, situată în județului Argeș, producerea substanțelor dopante cu grad de mare risc, depozitarea acestora, predarea către curieri și încasarea sumelor de bani, aferente livrărilor efectuate.

Preluarea, gestionarea și confirmarea comenzilor de substanțe ar fi fost realizată de persoanele cercetate prin utilizarea mai multor site-uri create în acest scop.

Din datele rezultate în urma cercetărilor a reieșit că, prin intermediul mai multor societăți controlate de membrii grupului, care ar fi avut contracte de prestări servicii cu firme de curierat, ar fi fost livrate peste 29.000  de colete conținând astfel de substanțe pe teritoriul României, iar alte 200 au fost exportate în diferite țări.

Alți membri ar fi avut rolul de a falsifica contracte și facturi, în scopul de a conferi o proveniență legală sumelor de bani obținute din trafic, de a pune la dispoziție conturile bancare în vederea depunerii/transferului de sume de bani rezultate din activitățile infracționale, de a depune și transfera bani în aceste conturi,  controlate și utilizate de lider.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, suma spălată de grupul infracțional organizat ar fi de la aproximativ 2,1 milioane de euro.”, a tranmis DIICOT

Toți inculpații arestați

HERA OVIDIU CRISTIAN Inculpat Inculpat
POPA BOGDAN MARIAN Inculpat Inculpat
ŞIPOŞ EMIL Inculpat Inculpat
GRECEANU ŞTEFAN Inculpat Inculpat
ROTARU CLAUDIU ROBERT Inculpat Inculpat
MOLCUŢI AUREL NICOLAE Inculpat Inculpat
WOLFF ANDREI MIHAI Inculpat Inculpat
CĂLIN MIOARA Inculpat Inculpat
STOEF RELU GABRIEL Inculpat Inculpat
HERA LEANA Inculpat Inculpat
STĂNCILĂ LAURA Inculpat Inculpat
STĂNCILĂ SERGIU VALERIU Inculpat Inculpat
URCAN GHEORGHE ALIN Inculpat Inculpat

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns