fbpx

Cerere de strămutare depusă de DNA, respinsă de Curtea de Apel Cluj

Cererea de strămutare a dosarului baronului PSD, Marian Oprișan, depusă de DNA, a fost respinsă de instanța Curții de Apel Cluj. Dosarul de corupție va rămâne în continuare la Judecătoria Cluj-Napoca.

Reprezentantul DNA Cluj, care a susținut cererea în sala de judecată, l-a criticat aspru pe judecătorul Lucian Buta de la Judecătoria Cluj-Napoca, care judecă dosarul pe font. ”Domnul judecător nu dorește practic să soluțineze dosarul. Am așteptat terminarea cercetării judecătorești. Reproșăm judecătorului că deși s-a epurizat probatoriul cu martori, tot nu s-a pronunțat. Au fost nuneroase termene de judecată. S-au audiat doar câte doi martori la fiecare termen S-au dat termene lungi. Întreg modul de soluționare demonstrează că judecătorul face tot ce-i stă în putință să amâne pronunțarea”, a precizat reprezentantul DNA. De asemenea, acesta a spus că sesizarea trimisă la CSM pe numele judecătorului este motiv care să afecteze imparțialitate acestuia și că indiferent ce soluție va da, vor exista suspiciuni. ”Dacă se va pronunța condamnare, apărătorii inculpaților vor zice că a fost la presiunea DNA, dacă se va pronunța achitare, parchetul va zice că este un răspuns la sesizarea înaintată CSM”, a spus procurorul de ședință.

Cererea de strămutare a fost depusă după ce un alt complet de la Judecătorie a respins cererea DNA de recuzare a judecătorului Lucian Buta. ”Ca în orice profesie, există un spirit de corp la Judecătoria Cluj-Napoca”, a comentat reprezentantul DNA în sala de judecată la Curtea de Apel. Procurorii DNA au soicitat mutarea procesului la o altă judecătorie din raza Curții de Apel Cluj. Din păcare pentru ei, instanța Curții de Apel a respins acțiunea definitiv.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan (PSD), este judecat la Cluj pentru abuz în serviciu, folosirea de credite în alt scopi decât cel pentru care au fost acordate, fals și uz de fals. Detalii despre caz aici. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina