Agendă de politician: ”Bene – apartament” și ”Davidescu – mașină”

Pe lângă celebra agendă a lui Răzvan Pop, procurorii DNA Cluj au mai găsit o agendă neagră în biroul unui politician din dosarul ”mită la CJ”. Acesta a dat o explicație halucinantă când a fost audiat de procurori.

Agenda neagră aparține lui Ioan Petran, politician din PNL, consilier județean și profesor la Facultatea de Construcții a Universității Tehnice Cluj-Napoca. Petran este inculpat în dosarul ”mită la CJ” pentru că ar fi primit mită 5.000 de euro de la directorul de dezvoltare al companiei UTI, Gabriel Davidescu. La momentul perchezițiilor la domiciliul și la biroul lui Petran, procurorii au găsit o agendă cu notițe interesante și două mașini ce au trezit suspiciuni. Consilierul județean a găsit explicații, dar nu pentru toate întrebările procurorilor.

Ioan Petran
Ioan Petran

”În ce privește notițele din agenda neagră ce a fost ridicată cu prilejul percheziției de la locul de muncă, în care am trecut ”Bene – apartament” și ”Davidescu – mașină!”, arăt că prima este legată de faptul că o cunoștință de-a mea și-a cumpărat un apartament într-un imobil edificat de Bene Ioan în complexul Viva City, iar cea de-a doua cu Davidescu și mașina nu găsesc nicio explicație, nu știu de ce am făcut o astfel de notiță.”. a declarat Petran la DNA.

Mașină de mers la munte

”Despre cele două mașini care au fost găsite la domiciliul meu și identificate cu prilejul percheziției, respectiv un BMW seria 3 și un Land Rover, atăt următoarele: BMW-ul l-am cumpărat în decembrie anul trecut de la firma AC Comfort & Safety Systems cu suma de 20.000 de euro, bani pe care i-am plătit cash, în mai multe tranșe, respectiv în 5, în noiembrie – decembrie 2013, banii provenind din veniturile salariale precum și din donația de la socrii mei. Cu societatea AC Comfort & Safety Systems am o relație de colaborare în sensul că realizez împreună cu ei proiectare în domeniul construcțiilor, studii de fezabilitate, etc. De la această firmă eu relaționez cu dl. Obloja Ion.

Despre Land Rover atăt că acesta aparține societății Logic Ideea și se afla la mine cu titlu de împrumut, fiind în posesia mea de circa o lună – o lună și ceva și îl foloseam eu când mergeam la munte și l-am restituit. Mașina am luat-o cu împrumut de la Tavi Hanganu, director la firma Logic Ideea. Nu cunoșteam faptul că societatea Logic Ideea are relații contractuale cu grupul de firme UTI”, a precizat inculpatul politician.

declaratie petran

Refuzat de directorul Construcții Napoca SA

Ioan Petran a arătat în declarația dată procurorilor că Dan Șerban, directorul companiei Construcții Napoca, deținută de Ioan Bene, a refuzat să-i dea o sumă de bani. ”Nu corespunde realității că aș fi primit de la Bene Ioan suma de 2.000 de lei în data de 25 aprilie 2014 la sediul CJ Cluj. Am încercat să obțin de la Bene Ioan, respectiv de la una din societățile deținute de acesta, o sumă cu titlu de sponsorizare pentru campania electorală, însă am fost refuzat de către Șerban Tudor Dan”, a mai declarat consilierul.

Interceptare din 28 aprilie 2014

Șerban Dan: Da domnul profesor

Petran Ioan: Te salut domnul director general

Ș.D: Servus

P.I: Mă o ajuns un contract la tine, am nevoie de urgență mare, mare să fie semnat că nu fac nimica dacă nu-i semnat.

Ș.D: No bună mă..

P.I: Pe care-i plătit

Ș.D: Dar bani nu am și tu vezi ce clauze sunt puse acolo

P.I: No, atunci trimite-mi-le fain frumos înapoi și chitanțele alea ce am dat eu avans și contractul pe Alin Bănceu.

Ș.D: Deci eu acum nu pot să-ți dau bani.

P.I: Păi eu l-am întrebat pe ălalalt prieten al tău, o zis că nici o problemă

Ș.D: Da bineînțeles, nici o problemă

P.I: Bine atunci trimite..

Ș.D: Eu am 25 de milioane împrăștiate pe ici, pe colo. Eu am bani în cont 3500 și ceva de lei

P.I: Mă, doar eu am vorbit românește, acuma știu, eu cunosc stilul, dar am crezut așa, ca o ultimă dată oamenii îs..ăsta, te rog să mi-l trimiți pe Alin Bănceu înapoi, pe Alin, Bine?

Ș.D: Bine

 

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. Alo,
    Acest lucru este de a informa publicul larg că doamna Merit Hope, creditor împrumut privat are o ocazie financiar pentru toți cei care au nevoie de asistență financiară. Noi oferim împrumuturi cu dobândă de 2% pentru persoane fizice, companii și societăți aflate sub termenii și condițiile sunt clare și ușor de înțeles. contactati-ne astăzi prin e-mail la: (merithope6@gmail.com)

Lasă un răspuns