fbpx

Dosarul ”Apostu II”, încă în lucru la DNA Cluj

Dosarul disjuns de DNA Cluj și rămas în anchetă la momentul trimiterii în judecată a fostului primar Sorin Apostu, din decembrie 2011, este tot în lucru la procurori.

CLUJUST a trimis o solicitare la DNA în care s-au solicitat informații despre finalitatea dosarului disjuns la momentul trimiterii în judecată a fostului primar Sorin Apostu. ”Dosarul la care faceţi referire se află în lucru, la  acest moment, nu se pot oferi alte detalii, în conformitate  cu art. 12 alin. 1 litera e și f din Legea 544/2001.”, se arată în răspunsul DNA.

Potrivit unor surse judiciare, in dosarul disjuns sunt cercetaţi, printre alţii, arhitectul clujean Bogdan Petrina, Mustafa Bekar (om de afaceri turc, asociat la KIAT SRL), Simion Mureşan, asociat la Electrogrup şi Ioan Ploscar, angajat al Primăriei Cluj-Napoca în postul de şofer al primarului. De asemenea, a fost cercetat și Marin Stancu, liderul pepenarilor din Dăbuleni, care între timp a decedat.

Cei în cauză sunt cercetaţi penal pentru diverse fapte de corupţie. Conform surselor citate, Bogdan Petrina, prieten cu familia Apostu, este asociat la firma de arhitectură Bogart Construct, considerată de procurorii DNA ca firma agreată de Sorin Apostu pentru realizarea proiectelor de arhitectură la marile proiecte imobiliare din oraş, stadionul Cluj Arena, construcţia unor hypermaket-uri sau ansambluri imobiliare. Coincidență sau nu, de când nu mai este primar Sorin Apostu, Bogart Construct nu mai are atâtea proiecte.

Potrivit surselor din rândul anchetatorilor, între cei anchetaţi pentru complicitate la luare de mită este şi fostul şofer al lui Apostu, Ioan Ploscar, zis ”Johnny”. Ploscar ar fi omul trimis de primar la Mustafa Bekar, om de afaceri turc şi acţionar la KIAT SRL, pentru a luat mita direct în numerar. Firma lui Mustafa Bekar a câştigat în perioada 2010-2011, în relaţia cu Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, două contracte pentru repararea de drumuri, unul în valoare de 140 de milioane de euro şi altul în valoare de 281 milioane de lei.

Omul de afaceri turc a fost fotografiat de anchetatori în timp ce mergea cu plocoane la casa soților Apostu.

Mustafa Bekar la poarta lui Apostu
Mustafa Bekar la poarta lui Apostu

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina