fbpx

Cătălin Cherecheș își poate exercita funcția de primar. Curtea de Apel Cluj i-a admis contestația

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, își poate exercita funcția de primar, câștigată în iunie 2016, după ce Curtea de Apel Cluj i-a admis contestația și a modificat controlul judiciar în sensul anulării interdicției de a-și exercita funcția.

Contactat de Clujust.ro, imediat după aflarea veștii, Cherecheș ne-a declarat: ”Acum stau să iau o gură de aer și apoi mă duc la primărie să fac o conferință de presă ca să anunț măsurile rapide pentru eficientizarea administrării orașului. Sincer, nu mă așteptam. Credeam că se va întâmpla după data de 17, când vor fi audiați alți martori și se va convinge instanța că este un dosar de doi lei. Acum, am o încredere reînnnoită în Justiție. Cel mai mult mă interesează să aduc municipiul Baia Mare la starea la care l-am lăsat. Aveam curățenie, cultură, sport, investiții…”

De asemenea, instanța Curții de Apel a înlăturat obligația din măsura controlului judiciar de a nu comunica cu patru angajați ai primăriei, care sunt martori în dosarul de la Tribunalul Cluj.

Soluția pe scurt: “În temeiul art. 206 din Codul de procedură penală raportat la art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul Cherecheș Cătălin. împotriva încheierii penale nr. 49/J din 27.04.2017 a Tribunalului Cluj. În temeiul art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia prevăzută de art. 215 alin. 2 lit. e din Codul de procedură penală (de a nu exercita funcţia de primar al municipiului Baia Mare) şi de a nu comunica în mod direct sau indirect cu martorii Pop Camelia Ecaterina, Mureșan Lia Augusta, Niculae Mircea şi Rusu Adrian – obligaţie impusă în temeiul art. 215 alin. 2 lit. d din Codul de procedură penală. În temeiul art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 10 mai 2017.”

Citiți AICI ce a invocat primarul Cătălin Cherecheș și avocatul său, Călin Budișan, la Curtea de Apel Cluj în 8 mai.

UPDATE: Declarații din conferința de presă

Primarul a organizat o conferință de presă, în aer liber, lângă Turnul lui Ștefan, la câteva ore după pronunțarea Curții de Apel Cluj.

“Am bucuria după un an de zile să mă întâlnesc cu dumneavoastră în calitatea de primar al municipiului Baia Mare cu atribuțiile preluate. Nu voi vorbi despre justiție, nu voi vorbi despre procesul în care am fost implicat și care mi-a fost orchestrat, pentru că nu mi s-a făcut justiție, consider acest act doar un act de normalitate. Mi s-au viciat drepturile ca și om, ca și cetățean și am fost acuzat pe nedrept. Mă voi lupta pentru a-mi dovedi nevinovăția într-un stat în care instituțiile trebuie să dovedească vinovăția. Mă lupt pentru demnitatea mea, mă lupt pentru onoarea mea, mă lupt pentru lacrimile pe care le-a vărsat mama, și pentru tot cea ce înseamnă mizeria în care am fost târât. Astăzi, inclusiv cetățenilor municipiului Baia Mare, celor care m-au votat, li s-a făcut un act de dreptate, pentru că votul cetățenilor este ridicat la rag de instituție democratică în acest stat și acest lucru trebuie respectat. Sunt bucuros să văd că instanțele din România, într-o undă de normalitate, au constat acest lucru”, a declarat Cătălin Cherecheș.

I-a mulțumit lui Dumnezeu

Cătălin Cherecheș a trecut pe la biserică pentru a se ruga și a scris pe Facebook: ”Îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a adus astăzi, din nou împreună. Vă sunt recunoscător tuturor celor care ați avut încredere neclintită în mine. Sunt un om demn, sunt un om de onoare​, sunt un om corect.

De azi, cu dragoste pentru Baia Mare, eu împreună cu toți băimărenii vom readuce orașul în lumină, curățenie, ordine și prosperitate. Vin înapoi la muncă cu dorința de a face bine, fără să am în suflet nici o urmă de ranchiună și cu încredere în oamenii care vor binele orașului. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina