Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Revine la Curtea de Apel Cluj după ce și-a dat demisia din funcția de președinte al Judecătoriei Satu Mare

Revine la Curtea de Apel Cluj după ce și-a dat demisia din funcția de președinte al Judecătoriei Satu Mare

O judecătoare a avut nevoie de o contestație admisă de CSM pentru a reveni la Curtea de Apel Cluj, după ce și-a dat demisia din funcția de președinte al Judecătoriei Satu Mare, deși nu trecuse nici un an din mandat.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturi a hotărât, în 9 mai, cu majoritate de voturi: ”admiterea contestaţiei formulate de doamna Ion Anca-Mihaela, judecător la Judecătoria Satu Mare, împotriva Hotărârii nr. 485/25.04.2017 a Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu consecinţa revocării parţiale a hotărârii indicate şi a dispus continuarea activităţii doamnei judecător la Curtea de Apel Cluj, începând cu data de 14.05.2017. (majoritate)”

Anca Mihaela Ion și-a dat demisia, la începutul lunii aprilie, din funcția de președinte al Judecătoriei Satu Mare, în care fusese numită în 15 iulie 2016. După demisie, s-a adresat Secției pentru judecători a CSM cu o cerere de eliberare din funcția de conducere și de continuare a activității la Curtea de Apel Cluj, de unde se transferase în iulie 2015, fiind numită în funcția de vicepreședinte la Judecătoria Satu Mare.

Președintele CA Cluj a solicitat CSM-ului să-i ofere posibilitatea judecătoarei să revină la Secția a III-a contencios administrativ și fiscal, prin alocarea unui post corespunzător în acest sens. Conducerea Tribunalului Satu Mare a transmis că Judecătoria se confruntă cu un deficit semnificativ de personal. Prin urmare, Secția pentru judecători a admis eliberarea din funcția de conducere, dar a respins solicitarea de continuare a activității la Curte.

Anca Mihaela Ion a depus contestație la CSM împotriva hotărârii Secției, în care a precizat că dacă se va aprecia că nu se poate reveni asupra măsurii dispuse, să se ia act de retargerea cererii de demisie.

În cuprinsul contestației s-a invocat că ”măsura luată prin hotărârea contestată constituire un reviriment în practica de până acum a Consiliului, care a fost una constantă, astfel că singura cale pentru înlăturarea prejudiciului de imagine care mi s-a adus prin dispoziția de constinuare a activității la Judecătoria Satu Mare, în condițiile în care am grad de curte de apel și provin de la Curtea de Apel Cluj, este aceea de a solicita revocarea hotărârii” Judecătoarea a mai precizat că în cererea inițială nu a dorit să facă uz de motivele personale care au determinat demisia din funcția de conducere.

Nota Direcției Resurse Umane din CSM cu privire la contestație

Anca Mihaela Ion a ajuns la Curtea de Apel Cluj, în 2013, prin transfer de la Curtea de Apel Alba Iulia. Anterior, în 2010, a fost purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Gherla.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina