fbpx

BCR a cerut intrarea în insolvență a Jolidon. Fabrica de lenjerie a scăpat în trecut de astfel de cereri

Banca Comercială Română a cerut la Tribunalul Specializat Cluj intrarea în insolvență a producătorului de lenjerie Jolidon. În dosar s-au mai înscris ca și creditori două firme, iar Direcția Generală a Marilor Contribuabili este intervenient. Instanța nu a stabilit încă primul termen de judecată, deși dosarul este înregistrat din 27 februarie.

jolidon fabrica

Jolidon Import Export SRL, societate controlată de omul de afaceri Gabriel CÎRLIG, a încheiat anul 2013 cu pierderi de 3,6 milioane lei (cele mai mici din ultimii 5 ani), la o cifră de afaceri de 97,39 milioane lei, cu un efectiv mediu de 1.069 angajaţi. La finalul anului 2013, datoriile totalizau 251,785 milioane lei.

”La data de 31 decembrie 2014, Jolidon Import Export SRL înregistra datorii la bugetele de stat în valoare totală de 26.818.562 lei, defalcate astfel:

¤ Bugetul de stat = 13.929.015 lei
¤ Bugetul asigurărilor sociale de stat = 10.551.208 lei
¤ Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 36.523 lei
¤ Bugetul asigurărilor de sănătate = 2.301.816 lei

Deşi aproape 2 milioane lei din această sumă reprezintă contribuţii reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele de stat (stopaj la sursă), finanţiştii au acordat o reeşalonare (“înlesniri la plată”, denumirea oficială).

În ceea ce priveşte relaţia cu furnizorii, CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) ne prezintă o imagine elocventă: 2.206 bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 16,17 milioane lei, plus un cec de 10.150 lei. Demn de remarcat este faptul că, începând cu ianuarie 2015, incidentele poartă menţiunea “poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului, situaţie care sugerează pierderea facilităţii de reeşalonare a datoriilor către stat.”, scrie blogul de specialitate supervizor.ro

Jolidon e trecută prin cereri de insolvență

Pe numele companiei Jolidon au mai fost depuse din 2009 până în prezent cel puțin cinci cereri de deschidere a procedurii insolvenței de către diverși creditori. În trei cazuri, aceștia au renunțat la judecată după ce și-au primit banii, o cerere a fost respinsă de instanță, iar alta a fost anulată ca netimbrată corespunzător. Ultimul caz de renunțare la cererea de insolvență este din octombrie 2014, creditr fiind firma SC Edenred România SRL.

Alt exemplu mai vechi, procesul privind cererea de insolvenţă depusă de agenţia Equalizer Media pentru 40.000 de euro a fost închis ca rămas fără obiect. în aceeaşi zi, a avut loc primul termen într-un litigiu în care furnizorul de textile Forster Rohner care a solicitat de la compania clujeană 103.000 de euro. În 201,  o familie din Bucureşti a solicitat intrarea Jolidon în insolvenţă pentru neplata chiriei, pe o perioadă mai lungă, la un magazin din Bucureşti. Soţii Andrei şi Viorica Popovici deţin un spaţiu în Bucureşti închiriat firmei clujene pentru un magazin de desfacere. Cei doi au renunțat la judecată după ce s-au înțeles cu compania clujeană.

Comments

comentarii

Clujenii mai au la dispoziție trei seri în care se pot bucura de instalațiile de lumini din cadrul festivalului Lights On. Festivalul se încheie în 27 noiembrie.... Citește mai mult
O vulpe care a fost rănită în urma unui accident rutier, a fost salvată după mai multe zile de agonie, în comuna Florești.... Citește mai mult

5 comentarii

  1. este o mizerie acest articol… aici e vorba de Faliment ..nu de insolventa dupa cum scrie in ultimul dosar de la tribunalul comercial cluj http://portal.just.ro/1285/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=128500000000048143&id_inst=1285
    Singura solutie pentru aceasta firma clujana este un INVESTITOR care sa vina cu mangotii sa achite datoriile (la BCR, BT,VB…STAT .. AB sys.. MAB ..si care or mai fi pe acolo..)

  2. DL ADMIN …DUPA TITLU CARE L-AI DAT LA ARTICOL BCR AR FI MULTUMUT CU O INSOLVENTA?
    (DE 3 ANI+ 6 LUNI) NU FIN NAIV…VREA GARANTIILE ( TITLUL ARTICOLULUI TOT O MIZERIE RAMANE)

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!