clujust.ro

Au cumpărat electronice și electrocasnice cu acte false

Un bărbat și o femeie au cumpărat produse electronice și electrocasnice de la un magazin din Cluj-Napoca folosind acte false. Cu ajutorul acestora, au obținut credite de nevoi personale de la o bancă, pe care le-au consumat la cumpărături.

Poliţiştii clujeni au reţinut trei bărbaţi şi o femeie, bănuiţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ieri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune de prindere în flagrant la sediul unui magazin de electronice din Cluj-Napoca. Astfel, au fost surprinși un bărbat de 43 de ani şi o femeie de 58 de ani, care au fi achiziţionat televizoare LCD, a căror contravaloare urma să fie achitată în baza unui contract de credit pentru nevoi personale.

”Din cercetări a reieşit că bărbatul de 43 de ani, din comuna Fizeşu Gherlii, ar fi procurat documente false în vederea obţinerii creditului de la un bărbat, de 45 de ani, din Bonţida, iar transportul produselor urma să se realizeze cu sprijinul unui bărbat, de 33 de ani, din Sânmartin.”, se arată într-un comunicat IPJ Cluj.

Poliţiştii au descoperit, în autoturismul unuia dintre cei identificaţi, mai multe documente, certificate de garanţie a unor produse (congelatoare, frigidere, masini de spalat, televizoare, telefoane mobile şi accesorii), care ar fi fost achiziţionate anterior de la diverse magazine din Cluj-Napoca, în baza unor documente care ar avea la bază adeverinţe de venit falsificate.

De asemenea, poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa din Gherla a bărbatului de 45 de ani, în urma căreia au fost descoperite documente şi adeverinţe de venit, precum şi certificate de înregistrare a unor societăţi comerciale cu sediul în Gherla. Actele identificate în timpul percheziţiilor, domiciliară şi auto, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul creat unei bănci de pe raza judeţului Cluj urmează a fi stabilit ulterior.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Comments

comentarii

Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru că a violat o minoră în Cășeiu, județul Cluj, a dispărut înainte să fie emis mandatul de arestare. Acum Poliția îl caută, dar acesta nu este de găsit.... Citește mai mult
Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!