fbpx

Avocatura altfel, o iluzie. #cumască, adevarata față

Masca poate fi văzută sau nevăzută. În vremuri cu atâtea măști la vedere, să vă spun o poveste despre o altfel de mască. Una cu care își deghizează caracterul un om care zicea că va face avocatura altfel. Altfel s-a pierdut pe drum.

Nu, nu mă ascund. E vorba despre consilierul Chertes din Baroul Cluj. M-am tot gândit dacă nu-i dau prea multă importanță cu acest text (pentru că știu că-i place), dar totuși trebuie spuse niște lucruri, când văd că încă mai sunt naivi pe care îi impresionează cu citate din nature.com. Dacă tot a vrut funcție, să-i dăm și critica ce vine cu ea. Da, știu, se va victimiza. E specialist în asta. Urmează campanie, hashtag….

În caz că nu știați, vorbim despre un ”specialist” în hastag-uri și miștouri. Dacă îi spui că e frustrat, pune hashtag #haidețisăfimfrustrați. Dacă îi spui că Dr. Alban, pune hashtag #jesuisdralban (Cred că Dr.Alban ar fi jignit). Deci omul are un pattern. Dar de data asta, fără să vrea, și-a nimerit hashtag-ul: #cumască. În sfârșit, recunoaște!

Vă mai aduceți aminte de băiatul ală plin de avânt de schimbare din Baroul Cluj, ce se lua de conducerea UNBR, ăla cu teniși, despre care scriam că ”un tânăr avocat îi dă replica lui Traian Briciu” (pe atunci director INPPA)? Băiatul ăla care venea cu avocatura altfel, așa convingător că i-am făcut și rubrică pe Clujust. Băiatul a ajuns consilier, iar Briciu este acum președinte UNBR. În loc să răstoarne UNBR-ul că nu a reușit să ajute avocații pe timp de criză ca să nu ceară bani la Stat, știți ce a făcut actualul domn consilier? Le-a zis colegilor nemulțumiți că dacă nu le convine ce face conducerea, să plece din profesie! (există scris pe grupul de WhatsApp al avocaților din Cluj). Printre cei cărora s-a adresat și care au fost revoltați, dar nu au ieșit public că sunt prea cu bun simț, sunt doamne ce profesau avocatura când puțoiul freca băncile școlii și rămânea fără sandviș.

Și mai nou, mascat sub citate din reviste știițifice ca să câștige publicul, Chertesul, care promova teneșii în instanță (!!), atacă o colegă avocat pentru că și-a permis să-și pună o cagulă pe holul instanței în prima zi de stare de alertă, când măsurile în Palatul de Justiție erau exagerate. Cu un simplu gest, colega a reușit mai mult decât el în toată cariera de consilier. Președintele Curții de Apel Cluj a schimbat decizia inițială și a relaxat măsurile. Însă Chertesul a priceput numai ce i-a convenit, că protestul ar fi doar despre mască și de aici mascarada la care este specialist. Amintim Adunarea Generală a Baroului Cluj din 2017, când măscăriciul și bizoana au făcut circ. Degeaba am spus eu atunci că e campanie electorală. După un an, hop Chertesul a candidat și a intrat în Consiliu. Acum face mișto de ”plebe” și îi ceartă pe curajoși, așa cum se dădea el odată, că nu au hashtag. Îți dau eu hashtag: #lasămascacănumaiprosteștipenimenișinutemaivisadecan

P.S: Clujust e tot aici și mai citit, în ciuda atacului machiavelic din 2017. Pentru că nu port măști. Doar de protecție sanitară uneori.

Alin Golban

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina