Avocata doctorandă adaugă la lucrarea ei un sondaj despre pedepsele de la Vaslui

Avocata Gabriela Culda, doctorandă la Facultatea de Psihologie, a lansat un nou sondaj pentru lucrarea ei despre infracțiuni. De data aceasta este vorba de pedepsele pentru violul de la Vaslui, care vine în continuarea sondajului despre viol.

După ce la chestionarul de luna trecută a fost completat de peste 2.000 de persoane, Gabriela Culda a pus pe internet unul nou, cu 16 întrebări, în completarea primului. ”Ma interesează procesul prin care trec oamenii intr-un astfel de caz. Actualul chestionar e continuarea primului. De aceea inca nu am prezentat primele rezultate ca sa nu le influentez pe acestea. Analiza pe primul e făcută in mare parte. Au răspuns cam 2150. Acum s-a dat sentința. E prima instanta, dar e primul reper obiectiv pe care il avem pentru pedeapsă. Prin această completare vreau sa vad daca a fost satisfăcută nevoie de dreptate a comunității”, a spus tânăra pentru CLUJUST.

”Aici conteaza PAREREA TA despre PEDEAPSA stabilita pentru VIOLUL DE LA VASLUI. Nu exista pareri bune sau gresite. Raspunsurile sunt ANONIME. Completarea chestionarului dureaza cateva minute. Te rugam sa raspunzi sincer.”, scrie la începutul sondajului.

Pedepsele aplicate de Judecătoria Vaslui sunt:

Burada Silviu (21 ani): 8 ani şi 4 luni de închisoare

Burlacu Paul Andrei (28 ani): 7 ani de închisoare

Avadanei Silviu (22 ani): 7 ani de închisoare

Bolboceanu Petrică (23 ani): 7 ani de închisoare

Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani): 5 ani şi 8 luni de închisoare

Rotaru Alin Dumitru (18 ani): 5 ani şi 8 luni de închisoare

Surleac Ioan (20 ani) : 5 ani şi 8 luni de închisoare

Inculpații au fost arestați preventiv și pot ataca sentința cu apel.

”S-au stabilit pedepsele pentru cei sapte inculpati in felul urmator: 8 ani si 4 luni de inchisoare pentru cel care a initiat violul; 7 ani de inchisoare pentru cei care au participat la viol, dar nu l-au recunoscut; 5 ani si 8 luni de inchisoare pentru cei care au participat la viol si au recunoscut. Toti cei sapte inculpati trebuie sa plateasca impreuna 50.000 lei, daune morale pentru fata. S-A FACUT DREPTATE?”, este una dintre întrebările chestionarului lansat de avocata clujeancă.

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns