fbpx

Arhitectul Mircea Dinculescu a fost trimis în judecată

Arhitectul șef din cadrul Primăriei Baia Mare, Mircea Dinculescu, autorul unor proiecte imobiliare și în Cluj-Napoca, a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Procurorii Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj al DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mircea Dinculescu, la data faptei arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, inculpatul Florinel-Mihăiță Vaida, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: ”În perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins de la inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță bani și bunuri în valoare totală de 37.750 lei, din care a primit 300 euro și 100 lei.

Foloasele respective au fost pretinse și primite de inculpatul Dinculescu Mircea în vederea facilitării obținerii avizelor necesare pentru un imobil construit de omul de afaceri în municipiul Baia Mare, în condițiile în care arhitectul șef avea cunoștință despre faptul că acesta din urmă nu respectase proiectul de construcție, că modificase proiectul de structură și despre alte aspecte care impuneau demolarea construcției.”

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator şi indisponibilizarea sumei de 1.350 lei, ce aparține inculpatului Dinculescu Mircea în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispusă în cauză. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina