Av. Horațiu Crișan a reprezentat CFR-ul la Comisia de disciplină a FRF

Administratorul judiciar CFR 1907 a contractat casa de avocatură ”Nistorescu, Șomlea & Asociații”

Numărul mare de litigii pornite de foști jucători de la CFR 1907 Cluj a determinat administratorul judiciar, RTZ&Partners, să contracteze societatea de avocatură Nistorescu, Șomlea și Asociații, profilată pe drept comercial.

În ultimul proces verbal al comitetului creditorilor FC CFR 1907 Cluj SA, publicat în buletinul procedurilor de insolvență, se arată că două puncte de pe ordinea de zi au fost:

  1. ”Aprobarea încheierii de către societatea debitoare prin administrator judiciar a unor contracte de asistenţă juridică cu societatea de avocatură Nistorescu, Şomlea şi Asociaţii, având ca obiect formularea de acte procesuale şi reprezentarea în instanţă, în următoarele dosare, contra onorariului prevăzut în coloana „onorariul solicitat”
  2.  ”Ratificarea contractelor de asistenţă juridică încheiate de societatea debitoare cu societatea de avocatură Nistorescu, Şomlea şi Asociaţii, contracte care au avut ca obiect formularea de acte procesuale şi reprezentarea în instanţă, în următoarele dosare, contra onorariului prevăzut în coloana „onorariul solicitat”

Este vorba de 12 litigii la Curtea de Apel Cluj, cinci la Înalta Curte de Casație și Justiție și unul la Tribunalul Cluj. Mai mulți foști jucători de la CFR au contestat măsurile luate de administratorul judiciar. De asemenea, unul dintre litigii este cu Comisia de disciplină și etică a Federației Române de Fotbal, care a depunctat clubul.

Managerul RTZ, Răzvan Zăvăleanu, spune că avea nevoie de ajutor în litigiile numeroase. ”Litigiile erau deosebit de complexe și foarte importante pentru CFR din punct de vedere financiar. Am preferat să apelăm la specialiști in drept comercial și buni avocati litiganți. Până acum in litigiile in care au fost implicați, clubul a avut succes.In anumite momente, ai nevoie de specialisti care să se concentreze pe anumite spețe. Contractarea s-a făcut cu acordul comitetului creditorilor. În plus, cheltuielile de judecată se recuperează când câștigi ”, a spus Zăvăleanu.

Echipa de avocați de la NSA implicată în litigiile CFR este formată din Elisabeta Popescu, Radu Șomlea și Horațiu Crișan.

Au mai existat situații când am acordat suport administratorului judiciar, punctual, când am fost solicitați. Colaborarea cu RTZ a fost foarte bună. Administratorul judiciar a venit cu expertiza in materie de gestionare a procedurii de insolventă, iar aportul nostru s-a concretizat in redactarea unor acte procesuale si reprezentarea in instanță”, a declarat avocatul Crișan. 

Acesta a fost cel care a reprezentant CFR la Comisia de disciplină li etică a Federației Române de Fotbal. ”La Comisia de disciplina si etica a FRF e o experienta diferitaă față de instanțe. Discuțiile de acolo depășesc uneori cadrul juridic și au facut necesară o adaptare a discursului”, ne-a mărturisit Horațiu Crișan.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns