fbpx

Activitatea echipei CFR este susținută din Seychelles. Lista creditorilor indispensabili

La dosarul de insolvență al FC CFR 1907 SA a fost depusă o scrisoare de intenție de la firma offshore Evesham Holdings, care își exprimă disponibilitatea de a acorda împrumuturi ”pentru a putea susține desfășurarea în conditii optime a activității curente a CFR”. Tot la dosar s-a depus și certificatul constatator al susținătorului, care provine din Seychelles. 

Administratorul judiciar al CFR a procedat la confirmarea listei creditorilor indispensabili, întocmita de CFR, anexând-o la raportul privind cauzele si împrejurarile care au dus la insolventa debitoarei, depus la dosarul cauzei.

Creditorii indispensabili sunt următoarele societăți: Enex SRL, Evesham Holdings LTD, PP Protect SRL, Taxmaster SRL.

”Cu privire la creditorul Evesham Holdings LTD aratam ca aceasta a aratat prin Scrisoarea de Intentie anexata prezentului raport, faptul ca, îsi exprima intentia ferma de a veni în sprijinul si sustinerea activitatii CFR. Totodata, prin acelasi document, creditorul a aratat ca îsi exprima întreaga disponibilitate pentru acordarea de împrumuturi suplimentare, în aceleasi conditii cu împrumuturile anterioare cesionate în favoarea sa, pentru a putea sustine desfasurarea în conditii optime a activitatii curente a CFR. În acest sens, Evesham Holdings LTD a aratat ca este interesata de dezvoltarea unui parteneriat în domeniul activitatii de publicitate, în beneficiul ambelor parti.”, se arată în raportul administratorului.

Cele patru societăți indispensabile au și calitatea de creditori ai CFR, fiind înscrisi în tabelul preliminar al creanțelor

PP Protect este firma de pază de la stadionul CFR din Gruia. Firma deținută de fostul șef al Poliției clujene, Teodor Pop Pușcaș are o creanță de 861.000 lei.

Enex este furnizor de energie electrică și gaze naturale, cu sediul în Parcul Tetarom de pe strada Tăietura Turcului din Cluj-Napoca. Firma este deținută de trioul Ștefan Gadola, Peter Pal și Ioan Socea.

Taxmaster este firmă contabilitate care a lucrat și pentru Polus Services, Polus Holding si Polus Investments, in care erau asociati Iris Ventures din Marea Britanie, Burnet Holdings din SUA si Desboria Holdings Limited din Cipru. Firmele au fost lichidate si dilzolvate in vara anului trecut.
Taxmaster este administrata de Maria Negrean. Aceasta a tinut contabilitatea societatii NCN Studio TV SA dupa preluarea televiziunii de catre Arpad Paszkany. Sediul firmei e la Sigma Center.

Evesham Holdings LTD este încă necunoscuta din ecuație. Până acum s-a știut că are sediu în Marea Britanie, un sediu ales în Cluj-Napoca într-un apartament al lui Arpad Paszkany și este reprezentată de casa de avocatură Farkas, apropiați de Paszkany. Creanța de 5,3 milioane lei pe care o are asupra CFR provine din împrumuturi acordate de Ștefan Gadola către club și cesionate apoi acestui offshore printr-un alt offshore, Setcrest Limited.

Și judecătorul sindica a cerut detalii despre identitatea firmei Evesham, iar administratorul judiciar a răspuns: ”Raportat la prevederile Directivei nr. 96/9/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 11 martie 1996 privind protec tia juridica a bazelor de date care priveste „protec ia juridica a bazelor de date, indiferent de forma acestora” si întrucât nu detinem nicio calitate în a depune documente care privesc constituirea si situatia actuala a societatii Evesham Holdings LTD, vom anexa în atentia judecatorului sindic în plic închis: copie dupa documentul Certificat Constatator emis de Republica Seychelles, Agentia pentru Afaceri Internationale, Registrul Societatilor Comerciale Internationale la data de 28.04.2015 pentru Evesham Holdings LTD si copie dupa documentul Apostila, certificat de Curtea Suprema, în limbile engleza si româna.

Adresa firmei este într-o clădire de birouri din insulele exotice: Victoria Mahe Crystal Offices, OT Center Seychelles.

 

Comments

comentarii

Elicopterele SMURD din Târgu Mureş şi Iaşi au intervenit sâmbătă pentru salvarea a doi bebeluşi.... Citește mai mult
Pata Rât, groapa de gunoi a Clujului și locul unde trăiesc aproximativ 1.500 de romi, ar putea avea în viitorul apropiat o „mini” grădiniță, un loc unde copiii născuți aici ar putea avea o șansă la educație.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!