fbpx

33.000 de eroi la Electric Castle. Nu același lucru se poate spune despre autorități

Fanii Electric Castle au demonstrat încă o dată că nimic nu îi poate opri. 33.000 de oameni au la festival în a treia zi, în ciuda ploii torențiale. La plecare, însă, a fost haos, iar festivalierii sau stat cu orele la cozi, în ploaie, pentru a urca în autocare. Asta deoarece nici după patru ani autoritățile locale și județene nu pot crea o infrastructură adecvată pentru un eveniment care aduce la castelul din Bonțida zeci de mii de oameni.

DJ-ul Skrillex, pentru prima dată într-un festival din România, a transmis energie printr-un spectacol complet, care a inclus muzică, proiecții video, lasere și artificii. El a salutat publicul cu steagul României în mână, în picioare pe pupitrul de DJ. Însă, după set-ul de pe scena principală, Skrillex a rămas alături de fani în festival până la ora 5 dimineațe, pe Boiler și Redbull Music Academy, unde a urcat alături de ceilalți artiști din program și a îndemnat publicul la dans, iar apoi a vizitat și castelul Banffy, curios să descopere acest spațiu unic și acest monument pe drept cuvânt numit „Versailles al Transilvaniei”.

 

Aseară la Bonțida, nivelul precipitațiilor a atins valoarea de 80 de litri / metrul pătrat, în condițiile în care media pentru o lună întreagă este de 60 de l/mp. Acest lucru nu a fost însă o piedică pentru care tinerii care numesc Electric Castle „a doua casă”.

Problemele au apărut după concertul Skrillex, când mulți au plecat spre casă. În centrul comunei Bonțida a fost haos, căci au pornit deodată autocarele firmei Alis, care are contract cu organizatorii festivalului, și mașini private care nu aveau ce căuta pe acolo, conform planului inițial. Coada de sute de metri de oameni care așteptau în ploaie să plece a fost prinsă între autocare și mașini.

La fața locului erau maxim doi polițiști, iar autoritățile locale din Bonțida nici nu are rost să vorbim. Primarul Emil Cărhaț era poate la terasa pe care o are în curtea Căminului cultural cu ocazia festivalului, din care face bani buni. Problema pornește însă de la Consiliul Județean, care de atâția ani nu a putut asfalta două drumuri spre castel. Organizatorii festivalului au plănuit bine rutele diferite pentru mașini și autocare, dar ploaia și drumul neasfaltat a dat peste cap planurile. ”Ne-am săturat și noi de promisiuni. În loc să asfalteze drumul prin Gădălin, au aruncat niște pietriș și nisip, iar la prima ploaie a cedat. Ideea era să fie un drum pentru mașini și unul pentru autocare, iar atunci nu mai erau probleme”, ne-a spus Andi Vanca, PR-ul Electric Castle.

În ultima zi, pe scena principală se anunță o seară rock! Programul începe de la ora 18 cu trupa rock Alternosfera, urmați de God Is An Astronaut (post-rock) și BASTILLE (indie rock), dar și de Bring Me The Horizon (deathcore), pentru prima dată în concert în România. Programul de la main stage se încheie cu Gorgon City (electronic – UK Garage).

În total, pe cele 7 scene ale festivalului își așteaptă astăzi fanii 50 de artiști din întreaga lume cu stiluri muzicale dintre cele mai diverse: Frații Grime, Aria Urbană, Worakls, Art Deparment, Congo Natty, N’To, My Nu Leng & Dread MC sunt doar câteva dintre nume. Muzica merge mai departe la Electric Castle; cei care vor să încheie în forță sunt invitați la Booha Mansion, al cărei program continuă până mâine dimineață la ora 10!

Comments

comentarii

Îmbătrânirea populației României dă motive de îngrijorare economiștilor. VEZI care este vârsta medie a Clujului.... Citește mai mult
Gospodinele pot pune pe masa de Rusalii fructe și legume proaspete. Piața volantă din centrul Clujului are program prelungit astăzi, până la 17:30.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!