Acasă » INFOGRAFII » 2015: Horia Ciorcilă a ieșit din asocierea cu RCS-RDS și a intrat în Hotel Sport Cluj SA
Horia Ciorcilă

2015: Horia Ciorcilă a ieșit din asocierea cu RCS-RDS și a intrat în Hotel Sport Cluj SA

Anul acesta, președintele BT, Horia Ciorcilă, desemnat personalitatea anului de Business Magazin, apare cu două mutări la Registrul Comerțului: un exit și un new entry.

În vară, CLUJUST anunța că milionarul Horia Ciorcilă s-a asociat într-o firmă pentru un proiect imobiliar încă nematerializat cu puternica companie de cablu a lui Zoltan Teszari, RCS-RDS. La scurt timp, în actele firmei se consemnează ieșirea lui Ciorcilă: ”Cesionarea de catre actionarul CIORCILA HORIA, in calitate de cedent, catre actionarul TOMSA GHEORGHE ADRIAN, in calitate de cesionar, a
tuturor actiunilor pe care primul le detine in cadrul societatii, respectiv 10.800 actiuni, cu valoarea nominala de 5 RON fiecare, in valoare totala de 54.000 RON, reprezentand 45% din capitalul social.”

Hotel Sport
Hotel Sport

În data de 1 octombrie, este înregistrată la Registrul Comerțului societatea Hotel Sport Cluj SA, cu domeniul principal de activitate ”hoteluri si alte facilitati de cazare similare si cu capital social: 19.331.334 lei (total actiuni: 19.331.334, din care: 19.331.334 nominative, a cate 1 RON fiecare). Această societate a cumpărat hotelul Sport de lângă stadionul Cluj Arena de la Unita Turism.

Fondatorii sunt OPPORTUNITY CAPITAL S.A., cu sediul social in municipiul Bacau si RADU HANGA din Cluj.  Administratorii noii societăți sunt HORIA CIORCILĂ, OCTAVIAN CLAUDIU RADU din București și  ALBASTREL MIKHAELA din Bacău. Auditorul societății este EUROAUDIT – S.R.L., cu sediul social in municipiul Cluj-Napoca.

Opportunity Capital SA este deținută de fondul de investiți SIF Moldova, unde de asemenea Horia Ciorcilă face parte din Consiliul de administrație. În același consiliu a fost și Andrei Hrebenciuc, fiul PSD-istului Viorel Hrebenciu, originar din Bacău, dar acum nu mai apare în schemă. În Opportunity Capital apare și societatea Asset Invest SA și Viorica Marta Antochi, care este evaluator ANEVAR. SIF Moldova deține pachete de acțiuni la companii mari din țară, precum Biofarm SA, Mecanica Ceahlău, Turism Lotus Felix SA, Rulmenți Suceava, Comat Galați și altele.

În 22 octombrie 2015, la scurt timp de la înființarea societății Hotel Sport, se schimbă subit atât acționariatul cât și administratorii: Acționarii sunt  OPPORTUNITY CAPITAL, reprezentând 99,99% din capitalul social și  CASA S.A. reprezentând 0,01% din capitalul social. Adunarea generală hotărâște: ”Aprobă renunțarea dlui Horia Ciorcila la mandatul de administrator cât și la mandatul de Președinte al Consiliul de Administrație al HOTEL SPORT CLUJ  S.A., urmând ca noul Președinte al Consiliului de Administrație al HOTEL SPORT CLUJ
S.A. să fie numit prin Hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor sau de către Consiliul de Administrație. 2. Aprobă alegerea ca administrator pe locul rămas vacant a doamnei Moldovan Laurenția Niculina”

Situația dinainte de cumpărarea hotelului Sport din Cluj

ciorcila-sif-opportunity

 

Personalitatea anului

Revista Business Magazin l-a desemnat pe Horia Ciorcilă personalitatea anului. Banca Transilvania trăieşte acum cel mai bun moment al ei, sintetizează Horia Ciorcilă, antreprenorul care a dezvoltat în ultimii 23 de ani Banca Transilvania. „Am finalizat o achiziţie grea, pe care o vom încheia în ultimele zile ale lui 2015, şi avem de partea noastră toate atuurile pentru a mai face şi alte preluări. Chiar m-aş mira dacă nu vom încheia în curând o altă achiziţie“, a declarat Ciorcilă pentru Business Magazin.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina