fbpx
Primarul Bonțidei, Emil Cîrhaț

Primar martor în dosarul ”Uioreanu”: ”Emoții, că n-am mai trecut prin așa ceva”

Primarul comunei Bonțida, Emil Cîrhaț, și primarul comunei Fizeșu Gherlii, Ionel Mocan, a fost audiați la ultimul termen de judecată în dosarul ”mită la CJ Cluj”. De asemenea, dintre inculpați, a dat declarație consilierul județean Ioan Petran.

Primarul Bonțidei, Emil Cîrhaț, a fost întrebat la instanță despre discuțiile telefonice avute cu Horea Uioreanu, interceptate de procurorii DNA. La ieșire, acesta a declarat pentru Clujust.ro că nu i-a fost ușor sub tirul întrebărilor: ”Emoții, că n-am mai trecut prin așa ceva.”

Cât despre intervențiile telefonice? ”El (Uioreanu – n.red), ca și un părinte, se interesa de bunul mers al problemelor, să nu intrăm în arierate, să fie un curs normal, ca să nu cădem în extrema cealaltă să fim blocați cu conturile, înregistrând arierate la Finanțe. ”, a spus Cîrhaț.

Primăria a semnat contract cu firma Sinai a inculpatului Vasile Pogăcean dinainte să fie el primar. ”Am avut probleme cu plățile la începutul anului 2014, o  plată întârziată care dacă depășește 90 de zile se înregistrează la Finanțe ca și arierat și riscam să se blocheze conturile. El (Uioreanu – n.red.) m-a sunat pe mine că știa de problema noastră că intrăm în arierat și s-a interesat: oare ați făcut cerere către Finanțe să nu fiți blocați? Nu expres pentru Sinai. Eu așa am văzut-o: ca un bun părinte se interesa de soarta noastră, a comunei, a primăriei”, a spus primarul pentru Clujust.

Celălalt primar audiat, Ionel Mocan din Fizesu Gherlii a declarat în instanță că nu a avut nicio favorizare din partea CJ Cluj pentru alocarea preferentiala a unor sume de bani pentru investitii la nivelul comunei

Primarul a fost întrebat despre o discutie telefonică din 14 aprilie 2014, seara, în care Uioreanu i-a spus sa faca cererile la Finante să primeasca bani ”Retin ca m-a sunat pentru a ma intreba daca am facut cerere la Finante pentru a obtine bani necesari finalizarii statiei de epurare. Am sunat-o pe contabila care mi-a spus ca a facut cerere si apoi i-am spus lui Uioreanu”. Întrebat dacă îl suna de fiecare dată, răspunsul a fost ”Nu. Nu stiu de ce m-a sunat atunci, poate pentru ca eram spre finalizare cu proiectul.  Banii erau de la Ministerul dezvoltarii”. Pe de altă parte, primarul a spus că a semnat un acord pentru esalonarea arieratelor catre firma Sinai.

Consilierul județean Ioan Petran este al doilea inculpat, după Gabriel Davidescu, care dă declarație în instanță. A spus că în 2009-2010 l-a cunoscut pe Davidescu. ”In preajma alegerilor europarlamentare am apelat la el pentru sposorizare, mai 2014. Aveam obligatii politice, ma ocupam de campanie. Am mers la discutie la Bucuresti. Nu am discutat de parcarea long term. Ma supun oricarei proceduri daca eu am discutat acest subiect”, a spus Petran.

Următorul termen de judecată este în 22 ianuarie. Uioreanu, Bene și Pogăcean nu au dat încă declarație la instanță.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina