fbpx
Judecătorii Lucian Marian și Sorina Seleșiu, alături de decanul Baroului Cluj, Mircea Pop

ZIUA AVOCATULUI. Ce le urează avocaților doi șefi de instanțe din Cluj

Președintele Judecătoriei Cluj-Napoca și cel al Tribunalului Cluj au participat la cocktailul organizat la sediul Baroului Cluj în cinstea Zilei Avocatului. Șefii de instanțe au fost invitați de conducerea Baroului în spiritul colaborării dintre cele două instituții.

CLUJUST i-a întrebat pe președintele Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, și pe președintele Tribunalului Cluj, Sorina Seleșiu, ce le urează avocaților de ziua lor și cum văd avocatura astăzi..  ”Să aibă parte numai de cauze frumoase, să aibă inspirația unor argumentări elegante și bucuria unor hotărâri judecătorești de excepție!”, a spus președintele Judecătoriei.  L-am întrebat ce părere are că unii avocați au cerut în ultima vreme respect din partea magistraților. ”Nu cred că trebuie să ajungem până acolo încât să discutăm despre lipsa respectului. Cred că mai degrabă starea conflictuală care se creează într-un proces duce la o percepție mai vulnerabilă asupra situațiilor din sală. E posibil mai degrabă la cei tineri pentru că acolo e entuziasmul mai mare”, a spus zâmbind judecătorul Lucian Marian, care intră în cauze penale.

Judecătoarea civilistă Sorina Seleșiu, un președinte de instanță retras, fără apariții în spațiul public, le-a urat la mulți ani avocaților. Am întrebat-o cum comentează că avocații se plâng de judecători și cum vede starea profesională a avocaturii în prezent.  ”Se plâng de unii judecători, nu de toți, iar plângerile sunt reciproce. Profesional, mi se pare că sunt un corp bine pregătit, care ne ajută foarte mult la soluționarea cauzelor și cred că sunt foarte multe cauze în care oamenii ar trebui să apeleze la serviciul lor pentru că altminteri nu se descurcă. Sunt cauze în care nu ai ce să cauți fără un avocat. Sunt și cauze mai simple în care te poți dispensa dacă nu ai posibilități, dar părerea mea e că trebuie apeleze la serviciile unui avocat. Am avut cazuri cu oameni care au venit fără avocat și e mai dificil pentru că nu știu ce să ceară, cum să ceară, iar eu, procedural, nu pot să fiu avocatul lui să-i spun ce cereri să-și facă și alte chestiuni de genul acesta. Ori, la avocat când se duce îi spune și niște costuri estimatice și ce poate obține și cam ce nu poate obține și că are mai multe căi la îndemână de care se uzeze.”, a declarat Sorina Seleșiu pentru CLUJUST.ro

Ce crede că este de vină când apar conficte avocat-judecător? ”Probabil lipsa de toleranță și experiența de viață din partea unui sau altuia sau a amândurora”, răspuns președintele Tribunalului Cluj.

Părerile avocaților le puteți citi AICI.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns