fbpx

Wings, un proiect imobiliar parcă teleportat din viitor, locuibil și funcțional în Cluj-Napoca

A fost inaugurat „Wings”, primul proiect imobiliar rezidenţial din Cluj-Napoca care iese în evidență prin forma de aripi a celor două blocuri.

”Clujul poate să arate o arhitectură care să iasă din sfera de influenţă a proiectelor tip de locuinţe colective! Pas cu pas!”, a scris, pe Facebook, arhitectul şef al Consiliului Judeţean Cluj, Claudiu Salanță, prezent la evenimentul de prezentare a proiectului Wings.

Cele două blocuri, cu 14 niveluri, în formă de aripi au 228 de apartamente şi 276 de locuri de parcare, grupate pe trei niveluri subterane. Fiecare loc de parcare are puterea electrică instalată necesară încărcării maşinilor electrice, o premieră absolută în peisajul imobiliar clujean, spun dezvoltatorii complexului. În plus, au fost amenajate 236 de spaţii dedicate parcării bicicletelor.

Wings este primul ansamblu rezidenţial din România dublu certificat EDGE şi GREEN HOMES de către Banca Mondiala şi România Green Building Council. Clădirea este cu peste 20% mai eficientă comparativ cu clădirile standard la consumurile de energie şi apă. Unităţile sanitare au debit redus de apă, iluminat led inteligent, monitorizarea continuă şi evaluarea performanţelor de sustenabilitate a locuinţelor şi infrastructură pentru sortarea deşeurilor la sursă.  Ansamblul are şi o grădină urbană organizată după principii de permacultură, cu flori, plante aromatice, legume,  arbuşti decorativi şi o zona plantată cu arbuşti fructiferi (zmeur, mur etc), pivniţe urbane şi o staţie de compost.

“Este un proiect în care am adunat toată expertiza pe care o deţinem ca să deschidem o fereastră spre viitor. Am pornit acest proiect acum 5 ani, cu o echipă tânără de proiectanţi şi arhitecţi din România şi sunt foarte entuziasmat de rezultatul muncii noastre! Am reuşit imposibilul!”, a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green, dezvoltatorul proiectului. Investiţia în complex s-a ridicat la 18 milioane de euro, conform reprezentanţilor dezvoltatorului.

Pe lângă forma inedită,  investitorul va realiza un sens giratoriu de peste 2 milioane de euro pentru a asigura accesul locatarilor celor 228 de apartamente din complexul imobiliar.

La prezentarea Wings, acrobatul Flaviu Cernescu a traversat pe coardă, la 50 de m înălțime, distanța dintre cele două blocuri.

 

Comments

comentarii

Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Acest aliment poate cauza cancer dacă îl folosim des pentru gătit. Acesta este cancerigen, reumatic și inflamator când ajunge la temperaturi ridicate.... Citește mai mult
Cinci persoane au murit într-un accident produs de un microbuz românesc pe autostrada M1 din Ungaria.... Citește mai mult
Expertul în sănătate publică al Universității Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheș, a mărturisit că având în vedere situația Covid-19 dezastruoasă din România mai rămâne o singură soluție pentru a opri răspândirea virusului: un alt lockdown.... Citește mai mult
Vincențiu Vereș este noul președinte al clubului Universitatea Cluj după plecarea lui Constantin Răduță.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!