fbpx
Angelica Manole și fluturașul de salariu (sursa foto observatorulph.ro)

O angajată plătită sub salariul minim în pandemie a câștigat în instanță împotriva fabricii Tanex

Angajata în confecții, Manole Angelica a câștigat procesul împotriva fabricii de confecții pentru branduri de lux Tanex. Angelica va primi salariul din urmă pe aproape un an jumătate.

Solutia pe scurt: ”Admite în parte contestaţia formulată şi completată de contestatoarea Manole Ionela Angelica, în contradictoriu cu intimata SC Tanex SRL, şi, în consecinţă:

Constată nulitatea absolută a Deciziei nr.217/29.06.2020, emise de intimată, prin care s-a dispus sancţionarea disciplinară a contestatoarei. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii deciziei de concediere indicate, prin reintegrarea contestatoarei în funcţia deţinută anterior concedierii.

Obligă intimata la plata către contestatoare a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală penalizatoare, şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, începând cu data concedierii şi până la data reintegrării efective.

Obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 650 lei, cu titlu de drepturi salariale neachitate. Respinge celelalte capete ale contestaţiei formulate şi completate de contestatoare, ca fiind neîntemeiate.”

Sentința dată pe fond de Tribunalul Prahova mai poate fi atacată.

Pe Angelica și pe alte angajate fabrica le-a plătit sub salariul minim în timpul pandemiei. Angelica a fost singura care a vorbit public despre ce s-a întâmplat, iar din cauza asta fabrica a dat-o afară.

Pe parcursul procesului, notari publici au refuzat să înregistreze mărturiile de la martorii Angelicăi, dar le-au înregistrat pe ale fabricii, astfel că Angelica a trebuit să călătorească în alt oraș.

Fabrica, deși recunoscuse în fața brandurilor că nu a plătit salariile, în instanță susținea că a plătit tot.

Potrivit Observatorul Prahovean,  în luna aprilie a anului trecut, Ionela Angelica Manole  și-a postat pe Facebook ”fluturașul” cu ”lichidarea” de 23 de lei, salariul fiind mult mai mic decât minimul pe economie.

Gestul său a fost urmat de presiunile din partea conducerii fabricii de a-și retrage public acuzațiile, apoi a fost concediată.

Comments

comentarii

Cinci persoane au murit într-un accident produs de un microbuz românesc pe autostrada M1 din Ungaria.... Citește mai mult
Pompierii din cadrului Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj sunt adevărați eroi, după ce în ultima săptămână au evitat un adevărat dezastru.... Citește mai mult
CFR Cluj se confruntă cu probleme financiare și încearcă să amâne plata salariilor pentru ultimele două luni.... Citește mai mult
Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat că pentru cei care lucrează în instituțiile publice, certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu pentru a avea acces în clădire.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!