Vânzările Farmec au crescut cu 10% în prima jumătate a anului 2015

Compania Farmec din Cluj-Napoca, cel mai mare producător român de cosmetice, a încheiat prima jumătate a anului cu o cifră de afaceri de 82.655.000 lei, obţinând o creştere cu 10% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2014.

”Extinderea portofoliului de produse, creşterea vănzarilor on-line, precum și modul în care am răspuns unor noi oportunități de business, ne-au ajutat să ne reconfirmăm poziția de lider pe unele segmente din piața românească de cosmetice”, declară Mircea Turdean, director general Farmec. ”Potrivit studiilor Nielsen*, Farmec este numărul unu în categoria produselor pentru îngrijirea feței – cu o cotă de piaţă de 27% (atât în volum, cât şi în valoare), brandul Gerovital ocupând prima poziţie în această categorie, din punct de vedere al vânzărilor valorice. În categoria Tratamente pentru păr, Farmec, este, de asemenea, lider prin brandul Gerovital Plant Tratament, cota procentuală fiind de 30,8% din punct de vedere valoric. În același timp, Farmec ocupă locul întâi, atât pe segmentele detartranţilor, prin gama Triumf, acoperind piaţa autohtonă în proporţie de 41,1% din punct de vedere al volumelor şi în proporţie de 37,7% din punct de vedere valoric, dar și pe segmentele produselor pentru îngrijirea bucătariei, prin gama Nufăr, conducând topul cu o cotă de piaţă de 39,7% din punct de vedere al volumelor şi de 37,2% din punct de vedere valoric”, a completat directorul general Farmec. 

Vânzările obținute în prima jumătate a anului au fost impulsionate de lansarea unor noi game de produse, dar și de extinderea altora, deja existente în portofoliul companiei. Astfel, la începutul anului a fost lansată gama Gerovital Happiness, alcătuită din produse moderne pentru față și corp, dedicate în special tinerilor, dar și adulților, pentru o îngrijire de bază. În primăvară, au fost lansate primele deodorante cu acid hialuronic de pe piață, extinzând astfel linia Gerovital H3 Evolution. De asemenea, gama Gerovital H3 Men a fost completată cu noi produse destinate îngrijirii bărbaților, iar pentru sezonul estival, Farmec le-a prezentat consumatorilor prima gamă din portofoliul companiei de produse dermatocosmetice cu protecție solară pentru întreaga familie – Gerovital H3 Derma+ Sun, formată din 8 produse și concepută în parteneriat cu specialiști din domeniul sănătății.

Tot în primele 6 luni ale anului, partenerii externi ai companiei Farmec au inaugurat două noi magazine de brand, unul în Grecia, la Alexandroupoli (un oraș turistic aflat în nord-estul țării)  și celălalt în Franța, la Menton (una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe Coasta de Azur). Pe lângă cele două centre, mai există 4 magazine partenere de brand în afara țării – la Sharjah (Emiratele Unite Arabe), Budapesta (Ungaria), Salonic și Katerini (Grecia). În România, Farmec deține şase magazine proprii în Cluj-Napoca, Arad, Timișoara şi Târgu-Mureș.

În paralel, Farmec se implică activ în derularea unor proiecte educaționale locale şi naţionale, atât pentru susținerea performanței elevilor olimpici români, cât și pentru prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor din medii defavorizate.

Pentru partea a doua a anului, compania își propune menținerea aceluiași trend de creștere a vânzărilor obținut în primul semestru, îmbogățirea portofoliului de produse, identificarea unor noi parteneriate viabile, precum și continuarea investițiilor strategice în cercetare și inovație.

*„Calcul realizat pe baza datelor Nielsen din serviciul de retail audit realizat pentru categoriile de îngrijire a feţei, Tratamente pentru păr şi segmentele Detartranţi şi Produse pentru îngrijirea bucătăriei, volum şi valoare vânzări, pentru perioada YTD 2015 (perioade cumulate Jan 15 – Jun 15), pentru piaţa Total România Retail (Copyright © 2015, The Nielsen Company)”. 

Despre Farmec S.A. Cluj-Napoca

Farmec S.A. Cluj-Napoca, cel mai mare producător român de cosmetice, deţine mărci recunoscute internaţional, ce sunt exportate pe toate continentele lumii.  Produsele Farmec pot fi achiziţionate şi on-line, direct de pe site-ul www.farmec.ro. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi, sfaturi utile din partea specialiştilor noştri, surprize şi concursuri ne puteţi urmări şi pe conturile noastre de social media.

Comments

comentarii

Simona Halep va evolua alături de Andre Agassi și Steffi Graf într-un meci demonstrativ în cadrul Sports Festival 2024. Halep a fost întâmpinată de primarul Emil Boc pe Aeroportul Cluj.... Citește mai mult
Astăzi, 14 iunie, începe la Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Film Transilvania.... Citește mai mult

Lasă un răspuns