fbpx

Val de litigii de muncă cu MMM Autoparts, cel mai mare angajator din Turda

Vara a adus un val de litigii de muncă cu firma MMM Autoparts, cel mai mare angajator din Turda, parte din grupul spaniol MMM. Mai mulți foști angajați concediați s-au adresat Tribunalului Cluj. Presa din Turda scrie că au fost dați afară anagajații care au protestat în aprilie.

În luna iunie, au fost înregistrate la Tribunalul Cluj patru contestații la decizii de concediere și una la o decizie de sancționare împotriva MMM Autoparts SRL. Dosarele au primit termene de judecată în septembrie.

TurdaNews.ro a scris recent: Compania spaniolă MMM Autoparts este acuzată că face ”disponibilizări tacite”, primii forțați să plece ”prin demisie” fiind cei care au fost găsiți ”țapi ispășitori” la protestul spontan din luna aprilie a acestui an.

În aprilie, angajații au refuzat să intre în tură, cerând mărirea salariilor și acordarea unor prime de producție.

”La SC MMM Autoparts din Turda se fac disponibilizari tacite fara a implica autoritatea teritoriala de munca, fortand angajatii sa-si semneze demisiile, folosind expresia “ori semnezi ori nu semnezi tot te dam afara”. Cei ce semneaza ar beneficia de 3 salarii conpensatorii, iar cei ce refuza vor fi dati afara ulterior pe motiv disciplinar probabil, fara nimic. Primii 18 care au fost fortati sa plece prin demisie au fost cei ce aveau cate un referat facut din aprilie cand a avut loc un protest spontan privind reducerea primelor de productie si au fost alesi din multime ca tapi ispasitori, urmeaza apoi cei cu multe zile de concediu medical, apoi incepe vanatoarea de greseli, care greseste pleaca. Se aude ca vor disponibiliza astfel pana la 50 de persoane! O fi legal?”, a transmis un angajat al companiei spaniole către TurdaNews.ro

Interesant este că există litigii de muncă cu MMM Autoparts dinainte de protest. O angajată concediată în ferbuarie a câștigat rcent la Tribunalul Cluj

Soluția pe scurt: ”Admite, în parte, actiunea formulata si precizata de reclamanta de reclamanta KISS ANDREEA IOANA în contradictoriu cu pârâta SC MM AUTOPARTS SRL în consecinta:

Dispune anularea Deciziei de concediere nr. 52/22.02.2019 precum si a Deciziei nr. 30/23.01.2019 emise de pârâta.

Dispune reintegrarea reclamantei pe postul detinut anterior emiterii deciziei anulate.

Obliga pârâta la plata despagubirilor egale cu drepturile salariale indexate, majorate si reactualizate, precum si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta începând cu data încetarii raporturilor de munca, sume actualizate cu rata inflatiei si pâna la reintegrarea efectiva.

Obliga pârâta sa plateasca reclamantei si dobânda legala calculata asupra sumelor datorate, de la scadenta si pâna la plata efectiva.

Respinge celelalte pretentii.

Obliga pârâta la plata în favoarea reclamantei a sumei de 1750 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentând onorariul avocatului.”

MMM Autoparts SRL este cel mai mare angajator din Turda, în anul 2018 având 642 de angajați, cu circa 13% mai mulți decât în anul precedent.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns