Acasă » ȘTIRI » Urmărire penală in rem în cazul jandarmului lovit cu scaunul pe Cluj Arena

Urmărire penală in rem în cazul jandarmului lovit cu scaunul pe Cluj Arena

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis dosar penal în cazul jandarmului lovit cu scaunul în cap pe Cluj Arena, în seara de 9 iunie. Urmărirea penală se desfășoară in rem, semn că nu a fost identificat făptașul.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procuror Mirel Toader, a precizat pentru Clujust.ro:  ”Având în vedere solicitarea dumneavoastră, sunt abilitat să vă comunic faptul că în legătură cu incidentul de ieri de pe Cluj Arena a fost înregistrat dosar penal privind comiterea infracțiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 4 C.pen., urmărirea penală in rem fiind realizată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, Adela Golea, a declarat, luni, că jandarmul a fost adus duminică seară la UPU Cluj-Napoca de la stadion.

„Pacientul, în vârstă de 45 de ani, adus de pe stadion unde își îndeplinea funcția de jandarm, a fost diagnosticat la UPU cu traumatism cranio-cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stânga, plagă contuză parietală stânga. După evaluare, stabilizare a fost trimis la Clinica Neurochirurgie, unde este în observație pe Secția de Terapie Intensivă”, a spus Golea.

Amintim că jandarmul, ce făcea parte din echipa de dialog și nu purta cască de protecție precum cei care au intervenit, a fost lovit cu un scaun aruncat din peluză.

De asemenea, jandarmii s-ar putea alege cu plângere penală pentru abuz în serviciu din partea unei femei însărcinate, care era cu un copil mic, aceștia fiind gazați la un loc cu ultrașii.

Sursa foto sportulclujean.ro

Mai jos puteți urmări intevenția în forță a jandarmilor și momentul când colegul lor este pus la pământ

Tot scandalul a pornit după ce un suporter interzis a intrat pe teren, pe care l-a traversat până în dreptul peluzei Șepcile roșii. Momentul care a aprin spiritele a fost cel în care un steward îl lovește pe suporter cu piciorul în cap.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns