Unul dintre patronii firmei Cridov, propus pentru arestare preventivă. Vezi ce firme mai apar în dosar

Unul dintre cei doi patroni ai societății Cridov, abonată la lucrări pe drumurile publice, a fost propus pentru arestare preventivă de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj într-un mega-dosar de evaziune și spălare de bani.

Cristian Mureșan, care deține 50% din părțile sociale ale firmei Cridov SRL, este printre cei cinci inculpați propuși de procurori unui judecător de drepturi și libertăți pentru arestare preventivă în dosarul cu 40 de percheziții și prejudiciu de 6,6 milioane lei.

cridov
Infografie realizată cu ajutorul Termene.ro

SC Cridov a primit în decembrie 2015 de la DRDP Cluj contractul de deszăpezire pe drumurile naționale din zonă, în valoare de peste 10 milioane de lei.

În iunie 2015, la sediul Consiliului Judeţean a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor. Contractul de achiziţie publică având ca obiect rest de execuţie lucrări pentru obiectivul „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor“ a fost obținut de Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov SRL, cu suma de 13.324.190,24 lei, fără TVA.

Cridov a obţinut şi contractul, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, finanţat din bugetul comunei Floreşti, pentru asfaltarea a 19 străzi. În 2010, societatea Cridov a asfaltat drumul comunal din comuna Feleacu.

În dosar apare și firma Cridar Cons, deținută de Cristian Mureșan.

Alte firme ce apar în dosar sunt: Euroman Transconstruct din Fizeșu Gherlii – deținută de Vasile Rostaș, Animal Trade din Gilău – deținută de Vasile Munte și sirianul Al-Sagir Mohamad, MGA Total Serv – deținută de italianul Sposato Vincenzo, Cribana SRL – Eugenși Floarea Marca și Energy Eco Sun, cei are ca asociați pe Sorin Marius Găurean și Titu Rostaș.

Un alt nume de firmă de construcții de drumuri cu numeroase lucrări în Ardeal ce apare în dosarul penal este Newamport Compani, deținută de Nicolae Balea. Acesta a mai fost asociat și în alte firme din grup.

Față de Newamport Compani SRL nu este pusa in miscare actiunea penala, organele penale audiand aceasta societate în vederea stabilirii unei stări de fapt cu privire la alte societăti comerciale.

newamport

Manționăm că în august 2015, Balea și-a cesionat părțile sociale din Newamport Asfalt către NPWBMW LTD din Anglia, care deține 95%, restul de părți sociale fiind deținte de Miorița Balea.

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns