fbpx
Tânărul violent de pe Aleea Gârbău (sursa foto gazetadecluj.ro)

Un tânăr violent din Mănăștur e liber după 3 propuneri de arestare și 11 măsuri de internare

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj susține că pe numele unui tânăr violent din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca, au fost formulate 3 propuneri de arestare preventivă și 11 măsuri de internare la Clinica de Psihiatrie. Cu toate acestea, tânărul este liber și agresează oameni sau distruge mașini în zona în care locuiește.

”Bărbatul, de 23 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, subiect al materialelor de presă din ultimele zile, este cunoscut în evidențele Poliției Municipiului Cluj-Napoca, acesta fiind cercetat în cadrul mai multor dosare penale, pentru săvârșirea unor infracțiuni de lovire sau alte violențe, furt calificat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, distrugere, violență în familie, amenințare, tulburare a ordinii și liniștii publice, parte dintre acestea fiind în faza de judecată.

De asemenea, acesta a fost reținut de polițiști în repetate rânduri, fiind prezentat magistraților, de 3 ori, cu propunere de arestare preventivă, iar instanța de judecată a dispus împotriva sa interdicția de a nu părăsi localitatea.

În două dosare penale, după formularea plângerilor penale prealabile împotriva acestuia privind savârșirea infracțiunilor de distrugere și violență în familie, părțile vătămate și-au retras plângerile.

În cadrul cercetărilor, a fost solicitată și expertizarea psihiatrică a bărbatului, după care, ca măsură de siguranță, magistrații au dispus obligarea acestuia la tratament medical.

Totodată, polițiștii i-au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și, ca urmare a propunerilor polițiștilor, față de cel în cauză  a fost dispusă, de 11 ori, măsura internării la Clinica de Psihiatrie.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Clujust.ro a identidicat o singură propunere de arestare preventivă pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca, din 8 august 2013, pe numele lui Adrian Dragoș Costea: ”in temeiul art. 149ind. 1 alin. 9 Cpp respinge prop. form de Parchetul de pe langa Jud. Cluj Napoca prin care s-a solicitat luarea fata de inculpatul Costea Dragos Adrian masura arest prev. in temeiul art. 136 alin. 1 lit. b din Cpp ia fata de inculpat masura prev. a oblig. de a nu parasi localitatea pe o durata de 29 zile incepand cu 09.08.2013 pana la 06.09.2013”

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur, a adus lămuriri, spunând că celelalte două propuneri au fost înainte de poliție către parchet, însă procurorii nu au mers mai departe cu propunerea la instanță, ci au dispus măsura de a nu părăsi localitatea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina