clujust.ro

Un student de la Drept UBB ”rupe” TikTok-ul cu educația juridică. Are milioane de vizualizări

Alin Chifor, student eminent de la Facultatea de Drept UBB Cluj, câștigător de procese simulate, s-a apucat să pună clipuri de educație juridică pe înțelesul tuturor de câteva luni, iar unele au devenit virale, având milioane de vizualizări. Contul strudentului, alinchiforej (ej de la educație juridică), are peste 370.000 de urmăritori, adică cu mult peste Cezara Boc, care s-a evidențiat cu un conținut similar.

Am stat de vorbă cu Alin Chifor despre activitatea lui pe TikTok. Ne-a spus că a fost încurajat în această direcție de Rareș, câștigătorul One True Singer, și el student la drept și cu care este bun prieten.

”Am început prin decembrie 2021-ianuarie 2022 să postez, deja cochetam cu ideea de câteva săptămâni. Rareș Mariș, care deja avea succes pe TikTok și iubita mea m-au împins să mă apuc de clipuri și am zis “oricum nu mai puteam preda educație juridică în școli din cauza pandemiei, hai să încerc să fac ceva în online”.

Plus că am văzut câteva canale care încercau să facă un fel de educație juridică și transmiteau fie informații mult prea complicate pentru publicul larg, fie pur și simplu eronate sau cel puțin inexacte. Așa că mi-am spus că trebuie să înceapă cineva un proiect educativ mai amplu, cu informații care chiar le sunt utile oamenilor, prezentate așa cum trebuie.”, ne-a spus studentul.

L-am întrebat dacă se aștepta la asemenea impact?  ”La capitolul impact, a fost o nebunie. Pot spune că mi-a schimbat viața toată experiența asta, nimeni (nici măcar eu) nu mă așteptam să crească așa de rapid canalul și să ajungă în câteva luni printre cele mai urmărite canale educative din România. Dar asta arată doar faptul că educația juridică are un potențial imens în România dacă e făcută ținând cont de așteptările oamenilor.

Și ar mai fi de precizat că am postat primele 3 clipuri ca să văd cum merge și au făcut fiecare maxim 100 vizualizări. Deja mă gândeam să mă las, dar am zis “hai să mai pun încă un clip, că ăsta chiar pare interesant, poate fac măcar 1000 vizualizări”. Și am postat clipul “Știai că părinții sunt obligați să te întrețină până la 26 ani?”, care a făcut în cateva zile 500k vizualizări, iar de acolo creșterea canalului a fost una dintre cele mai mari din România, cu 100k followers în 30 zile. 

Spun asta ca să arăt faptul că românii, contrar așteptărilor, vor din ce în ce mai mult conținut educațional pe TikTok sau pe alte platforme, iar potențialul de creștere este imens (inclusiv pe partea financiară- colaborări cu branduri, companii).”, ne-a răspuns tânărul.

Mai jos un clip al lui Alin Chifor cu 3,3 milioane de vizualizări.

@alinchiforej

TU ȘTIAI ASTA? 🥸🤯🤯 #educatie #penitenciar #curiozitati #stiaica #juridic #educativ #alinchiforej

♬ The Godfather / Theme – Various Artists

Comments

comentarii

Un accident a avut loc duminică noapte în localitatea Bucea din comuna Negreni. O adolescentă de 14 ani a murit în urma impactului.... Citește mai mult
Asta da dovadă de civilizație și de respectarea regulilor de circulație! După trotinetele aruncate în Canalul Morii, a venit rândul trotinetelor parcate în mijlocul străzii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!