fbpx

Un șofer care nu a oprit la semnalul polițistului rutier a scăpat de amendă în instanță

Șoferul a susținut că nu a văzut că agentul i-ar fi făcut semn să oprească, dar că a oprit când a văzut, în oglinda retrovizoare, maşina de poliţie cu semnalele luminoase în funcţiune.

Un şofer a fost amendat cu 580 de lei şi lăsat fără permis pentru că „în data de 25.03.2021, conducând pe banda a doua de circulaţie, pe DN69, km 6+300, a ignorat semnalul de oprire regulamentar al poliţistului rutier, continuându-şi deplasarea”.

Judecătorii Tribunalului Timiş au anulat procesul-verbal, considerând că există dubii cu privire la faptul că fapta pentru care şoferul a fost sancţionat există.

„Se observă că procesul verbal a fost încheiat la sediul poliţiei, în lipsa unui martor asistent şi cuprinzând obiecţiunea ,,nu ştiam că trebuie să opresc,,. Nici chiar în cuprinsul raportului întocmit, agentul constatator nu a arătat motivul pentru care nu a putut să încheie actul la faţa locului.

Petentul contestă menţiunile trecute la rubrica obiecţiunilor, susţinând că obiecţiunile sale au fost formulate în alt sens, respectiv, că nu a văzut că agentul i-ar fi făcut semn să oprească, dar că a oprit când a văzut, în oglinda retrovizoare, maşina de poliţie cu semnalele luminoase în funcţiune”,  au explicat judecătorii Tribunalului Timiş în motivarea citată de Adevărul.ro

Potrivit magistraţilor, „instanţa nu poate stabili, dincolo de orice îndoială, că petentul se face culpabil de săvârşirea faptei”. „Nu poate fi reţinută motivarea primei instanţe, în sensul că petentul ar fi avut obligaţia să aducă probe, pentru că, în situaţia dată, petentul se află în imposibilitatea de a-şi dovedi susţinerile, fiind singur la momentul opririi, iar actul s –a încheiat în absenţa sa”, se mai arată în sentinţa Tribunalului Timiş, care este definitivă.

Comments

comentarii

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 14,96% în luna iulie a acestui an, de la 15,1% în iunie, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Creșteri mari se înregistrează la ulei și cartofi.... Citește mai mult
Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că inspiraţia şi norocul vor decide calificarea în partida cu Şahtior Soligorsk din manşa secundă a turului 3 preliminar al Conference League.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!