fbpx

Un consilier din Primăria Cluj-Napoca își reface casa pe autorizație de ”funcționalizare pod”. Care e schema

Cum se fentează Legea urbanismului în Cluj-Napoca atunci când nu te încadrezi în indicii urbanistici pentru a demola și a ridica o altă casă.

Aşa arată o „funcţionalizare pod” într-una din zonele elitiste ale Clujului (strada Ion Ghica din cartierul Grigorescu), o zonă de protecţie a monumentelor istorice, după cum arată și certificatul de urbanism. Proprietarul imobilului, consilier la Primăria Cluj-Napoca, a obţinut recent o autorizaţie de construire (autorizaţia nr. 371/03.05.2022) pentru „funcţionalizare pod, înlocuire învelitoare, modificări interioare şi organizare şantier”. „Funcţionalizarea podului” este o exprimare care camuflează mansardările „ascunse” ale Clujului, în situaţiile în care o supraetajare nu ar fi fost posibilă datorită neîncadrării în indicii urbanistici ai zonei, dezvăluie clujulvreadreptate.com

Astfel, sub pretextul refacerii acoperişului şubred, consilierul Maxim Vasile Ionel a demolat aproape întreaga casă, păstrând doar pereţii exteriori fără a dispune de o autorizaţie de demolare.

Demolarea şi construcţia unei noi case l-ar fi obligat pe domnul consilier Maxim să respecte limita de trei metri faţă de proprietatea vecină şi să deţină teren-curte în proprietate. Or, o simplă „funcţionalizare pod” îi permite să costruiască pe limitele casei demolate; şi aşa se obţine o suprafaţă construită mai mare.

Din pozele casei înainte şi de după demolare, se observă că beneficiarul nu are de gând să menţină forma şi volumetria casei, aşa cum menţiona în autorizaţia de construcţie şi doreşte de fapt să supraetajeze imobilul.

Lucrările de demolare întreprinse până în acest moment au afectat deja structura de rezistenţă a clădirii la calcan şi a casei alipite. Drept urmare, la strigătele disperate ale vecinlor, lucrările au fost temporar sistate.

Vecinii se mai plângă că Maxim, care este fost polițist local, a încercat să-i intimideze cu foștii săi colegi. In imaginea de mai jos, se poate vedea o maşină a Poliţiei Primăriei Cluj-Napoca parcată la faţa locului, venită în „inspecţie” la locaţie.

Conform ultimei declaraţii de avere pe anul 2022, Vasile Maxim ocupă funcţia de consilier în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, având un venit anulat de aproape 75.000 lei.

Lucrând în Primărie, nu i-a fost greu să pună mâna în cursul anului 1996 pe un apartament naţionalizat aflat în proprietatea privată a Statului care este situat în inima Clujului. Cumpără acest apartament de la Stat, în baza Legii 112/1995, la un preţ avantajos. Nu demul a decis să îşi extindă spaţiul locuibil. Cum nu dispunea de suprafaţa de teren-curte în proprietate personală necesară pentru desfăşurarea în incintă a lucrărilor de construcţii şi pentru încadrarea în indicii urbanistici prevăzuţi de lege, Maxim s-a adresat colegilor săi de la Patrimoniul Municipiului şi Evidenţa Proprietăţii ca să intre în folosinţa integrală a unui teren proprietate privată a Statului.

Drept urmare, în anul 2021. Maxim Vasile a depus o plângere către colegii săi din Primărie, prin care solicita să îi oblige vecinii să renunţe la calea de acces pentru care aceştia plătesc legal chirie şi care fusese în folosinţa acestora timp de 40 ani. Motivul ascuns al acestei plângeri este ca Maxim să obţină ulterior calea de acces pentru sine, ceea ce i-a permis în sfârşit extinderea mult dorită a casei. Terenul în cauză face în momentul de faţă obiectul unor procese de revendicare pe rol în instanţă. Nu am reușit să luăm legătura cu consilierul, dar așteptăm punctul său de vedere pe office@clujut.ro

Comments

comentarii

Căpitanul echipei de fotbal CFR Cluj, Mario Camora, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei cu Şahtior Soligorsk, din manşa secundă a turului 3 preliminar al Conference League, că formaţia sa trebuie să revină la nivelul arătat în ultimii ani în cupele europene.... Citește mai mult
„Record mondial negativ pe AutostradaTransilvania Chiribiș-Suplacu de Barcău”, susține Asociația Pro Infrastructură (API). „Avem confirmarea că responsabilii din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere au decis să anuleze licitația pe cei 26,35 kilometri blestemați”, mai transmite ONG-ul.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!