clujust.ro

Un raport oficial din Anglia arată că banii plătiți de români la City Insurance au fost scoși din țară prin firme străine

În timp ce ancheta deschisă de DIICOT acum doi ani stagnează, apare un raport oficial din Anglia care a semnalat că sume mari de bani din polițele românilor au fost transferate în afara țării până când compania City Insurance a intrat în imposibilitate de plată.

Un document confidențial trimis statului român de autoritățile fiscale de la Londra, al cărui conținut îl face public ziarul Libertatea, descrie schemele financiare care susțin că City Insurance nu a fost un faliment provocat de un prost management, ci o fraudă premeditată, la proporții fără precedent

Șefii români ai companiei City și partenerii lor străini au luat banii plătiți în polițe de oameni și firme, pe care mai departe nu le-au garantat sau reasigurat conform legii. Ei au falsificat contractele de solvabilitate financiară, precum și conturile de lichidități, și au transferat banii în afara țării, unde și-au însușit sume mari, neplătind, în final, asigurații – asta rezultă din documentul trimis statului român de Financial Conduct Authority din UK, raport concordant cu alte surse documentate de redacție.

Înșelarea plătitorilor de asigurări din România a durat cel puțin 5 ani, până când schema piramidală City s-a prăbușit. Totul s-a petrecut sub supravegherea și controlul responsabililor din ASF.

Cum unele dintre firmele cu care City Insurance a făcut afaceri sunt înregistrate în Marea Britanie sau în teritorii de peste mări ale acesteia, Financial Conduct Authority (FCA), autoritate financiară din Marea Britanie, a trimis României primele sale concluzii, în urma unei solicitări de la București.

„Avem îngrijorarea că NDI Insurance & Reinsurance Brokers Limited și Norwich Group au fost implicate în spălare de bani cu firma românească City Insurance SA”, scrie FCA în debutul actului trimis în România.

„Există îngrijorarea că sume mari de bani (vast sums of money), sub pretextul primelor de reasigurare și retrocesiune, bazate pe contracte false (based on bogus contracts), au fost transferate de la City Insurance SA prin firma de reasigurări Best Meridian Insurance la The Firm, unde au fost distribuite companiilor și persoanelor fizice neafiliate”. The Firm este NDI.

Best Meridian Insurance  este o companie de reasigurare din insulele Cayman, potrivit documentării Libertatea.

Mai multe AICI

Comments

comentarii

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew Europe) își anunță plecarea din USR - Uniunea Salvați Roomânia, din motive ce țin de direcția partidului.... Citește mai mult
Statuia lui Iuliu Maniu de lângă Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca a fost repusă pe soclu luni, după ce în weekend a fost pusă la pământ de muncitorii care efectuează lucrări de modernizare în zonă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!