fbpx

Un proces de la CA București ar putea aduce la Cluj campionatul european de gimnastică

Cele două societăți care vor să construiască Sala Polivalentă din București se judecă, alături de Primăria Capitalei, la Curtea de Apel. Dacă procesul se întinde, iar lucrările la sală nu încep curând, Campionatele Europene de gimnastică din 2017 se vor organiza în Polivalenta din Cluj.

Cum termenul de execuţie a Sălii Polivalente este de 24 de luni, iar procesul poate dura, şansele Capitalei de a organiza Europenele de gimnastică din aprilie 2017 sunt aproape infime, scrie în ediția de astăzi Gazeta Sporturilor. 

Mai e puţin şi se fac 10 luni de cînd Primăria Capitalei a început procesul de licitaţie pentru construcţia noii Săli Polivalente a Bucureştiului, cea care, pe hîrtie, ar trebui să fie gazda Campionatelor Europene de gimnastică, în aprilie 2017.

Nemulţumiţi că Strabag a cîştigat în două rînduri la CNSC, Astaldi a mutat războiul, spre finalul lui ianuarie 2015, la Curtea de Apel, unde a cerut ca proiectul rivalilor să fie declarat invalid. Cei de la Strabag au depus ulterior şi ei o acţiune tot la Curtea de Apel, în care solicitau să fie analizate contestaţiile lor în legătură cu proiectul Astaldi. Cele două dosare au fost conexate.

Mai nou, vineri, Astaldi a adus la Curtea de Apel şi documentul iniţial, prin care Primăria o declarase cîştigătoare pe Strabag, cerînd ca acesta să fie anulat. Motivul e simplu. Pe acele acte, la coeficientul termic al Sălii Polivalente, Strabag lua maximum, 20 de puncte, iar Astaldi doar 7,5 puncte.

Cum calculul final nu putea da diferenţe spectaculoase, expertul numit de Primărie fiind acelaşi ca şi în cazul documentelor iniţiale, era clar că Astaldi are şanse mici să cîştige. Curtea de Apel a dat un nou termen pentru 6 martie. Dar nu a numit încă propriul expert care să desluşească iţele celor două proiecte.

Până la urmă, România, care şi-a pus obrazul că va organiza competiţia la Bucureşti, are alibiul că noua sală de la Cluj poate găzdui Campionatele Europene de gimnastică din 2017”, scrie GSP.

Următorul termen în procesul de la Curtea de Apel București va fi în 6 martie.

Comments

comentarii

Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.... Citește mai mult
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT într-un dosar de corupție cu zeci de inculpați. Primarul acuză faptul că trimiterea sa în judecată are loc chiar în momentul depunerii candidaturilor.... Citește mai mult

Lasă un răspuns