fbpx
sursa foto epochtimes-romania.com

Rețea de falsificatori de bilete de tren. Patru conductori și trei șefi de tren depistați în ultimele 5 luni

Polițiștii clujeni au mai prins un conductor care falsifica bilete de tren, după ce tot luna aceasta au mai fost depistați doi șefi de tren, iar în septembrie 2014, trei conductori și un șef de tren.

Un conductor de tren este cercetat de poliţiştii clujeni pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. Acesta este bănuit că ar fi falsificat 30 de bilete de călătorie CFR, însuşindu-şi 5.400 leiPoliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, în urma investigaţiilor desfăşurate, au depistat un bărbat, de 43 de ani, bănuit de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

”Din cercetări a reieşit că persoana în cauză, în calitate de conductor de tren, în perioada iulie-octombrie 2014, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Acesta ar fi modificat 30 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar şefii de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani. Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate.”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj

În 7 februarie, doi bărbaţi, în calitate de şefi de tren, erau puși sub acuzare pentru că au falsificat 145 de bilete de călătorie CFR, însuşindu-şi peste 26.000 lei.

”Din cercetări a reieşit că cei doi, în calitate de şefi de tren, în perioada 2013-2014, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Aceştia ar fi modificat 145 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar şefii de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani”, au precizat reprezentanții IPJ.

În 22 septembrie 2014, polițiștii au pus sub acuzare trei conductori și un șef de tren, care au falsificat bilete de călătorie C.F.R., însuşindu-şi peste 16.000 lei,

Cei patru, începând cu luna iulie 2013, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Aceştia ar fi modificat peste 70 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate. Bărbaţii şi-ar fi însuşit diferenţa de bani.

Toți cei șapte bărbați sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals intelectual”, fapte prevăzute de Codul penal.

Comments

comentarii

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate.... Citește mai mult
1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!