fbpx

Un judecător din provincie se dă drept procuror de la Parchetul General în trafic

Un tânăr judecător de la Judecătoria Cluj-Napoca, avansat recent la Tribunalul Sălaj, circulă cu un bolid de lux, la care i-a pus în parbriz ecuson cu ”Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție”

Notă: Deși la prima vedere acest articol poate părea că are un iz de cancan, Clujust.ro a ales să-l publice deoarece arată atitudinea cel puțin nefirească a unui judecător care ar trebui să fie un exemplu de etică și moralitate.

masina range la tribunal cu ecuson parchet (4)Judecătorul George Barbura-Turcu, care este de doi ani magistrat definitiv și care judecă în civil, circulă cu o mașină de lux Range Rover Sport, în parbrizul căreia se găsește un ecuson ștampilat pe care scrie ”Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție”, numele vechi al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorul a fost surprins de reporterul Clujust.ro, în 28 octombrie, în timp ce urca în mașina parcată pe strada Dorobanților, lângă Tribunalul Cluj. Întrebat dacă este de la Parchetul General și cu ce scop a venit în Cluj, acesta a răspuns că lucrează la parchet și a venit în vizită la Cluj. În momentul când a fost rugat să arate o legitimație, a spus că nu o are la el. Precizăm că la momentul discuției nu știam identitatea șoferului și că unele persoane poartă la parbriz diverse ecusoane de instituții centrale în speranța că scapă de amenzile poliției. De asemenea, tânărul a spus că nu avea rost să bage mașina în curtea Palatului de Justiție pentru 5 minute, deși mașina a stat cel puțin o oră parcată pe bulevard.

masina range la tribunal cu ecuson parchet (3)În urma documentării, am aflat că este vorba de tânărul judecător George Barbura-Turcu de la secția civilă a Judecătoriei Cluj-Napoca, care de la 1 noiembrie va începe activitatea la Tribunalul Sălaj. De altfel, anterior, venise la Cluj de la Judecătoria Zalău, unde a fost și purtător de cuvânt. Prin intermediul unui apropiat al judecătorului, am încercat să obținem o explicație logică cu privire ecusonul de la parchet, însă acesta ne-a transmis că nu are nimic de adăugat.

Surse din anturajul magistratului spun că mașina aparține lui Lucian Pîntea, administrator și director la două companii, care i-a dat-o să o folosească deoarece Barbura-Turcu este interesat să o cumpere. O astfel de mașină second se vinde cu prețuri între 30.000 și 60.000 de euro, în funcție de câți kilometri are la bord. Anterior, bolidul a fost achiziționat de la celebra firmă Webcar, al cărei patron, Nicolae Nagy, este cercetat de DIICOT într-un dosar de evaziune de 4,5 milioane euro, tocmai pentru neplata TVA-ului la mașinile aduse din străinătate.

masina range la tribunal cu ecuson parchet (1)

masina si george barbura turcu (6)

masina range la tribunal cu ecuson parchet (2)

Ultima declarație de avere a judecătorului

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult
Prognoza meteo. Meteorologii anunță vreme caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!