fbpx

Membru CSM: ”Parlamentul nu are o problemă cu Parchetul, ci cu Judecătorii”

Judecătorul Cristi Danileț, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a reacționat după ce parlamentarii au votat astăzi împotriva faptului ca Elena Udrea să ajungă în instanță cu o nouă propunere de arestare preventivă.

”Să ne înţelegem: Parlamentul este menit sa facă legi, iar Justiţia să afle adevărul atunci când e vorba de comiterea unei infracţiuni. Cât timp Parlamentul votează fără a motiva respingerea încuviinţării de arestare a unei persoane, înseamnă că Parlamentul nu permite ca un Judecător să stabilească dacă Parchetul are sau nu motive de a propune arestarea sau dacă procedura de urmărire şi arestare a fost respectată. Asta inseamnă că, de fapt, Parlamentul nu are o problemă cu Parchetul, ci cu Judecătorii.

Sustrăgând fără motiv o anumită persoană de la a i se analiza situaţia de către Justiţie, înseamnă că Parlamentul situează acea persoană în afara ei. Adica acea persoană este pusă deasupra Legii. Situând o persoană deasupra legii, Parlamentul se transformă dintr-un garant al legalităţii într-un organism care promovează inegalitatea cetăţenilor în faţa legii. Adica deraiază de la misiunea sa constituţională. Asta inseamnă că Democraţia devine dintr-o stare socială întemeiată pe Lege şi Justiţie, ceea ce presupune Egalitate, un simplu cuvânt din dicţionar.”, a scris magistratul Cristi Danileț pe Facebook. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!