fbpx

Un deputat anunță proiect de lege prin care să fie interzisă vânătoarea recreativ- sportivă în România

Ca urmare a uciderii celui mai mare urs din România de către prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, un deputat PNL anunță proiect de lege prin care să se interzică vânătoarea sportivă.

”În România este legal vânatul pentru păstrarea echilibrului ecologic sau în scop didactic și este permisă şi așa zisa vânătoare recreativ-sportivă, în spatele căreia stau, de fapt, crime împotriva animalelor, comise de indivizi care se folosesc de legile prea permisive ale acestei țări, pentru a ucide cu sânge rece specii protejate.

“Vânătoarea recreativ- sportivă” este denumirea sub care sunt acceptate chinurile îngrozitoare la care sunt supuse animalele hăituite și omorâte de tot felul de indivizi care vor să-și demonstreze bărbăția precară profitând de o Românie prea tolerantă.

Au ajuns să vină în țara asta tot felul de “prinți” care ne omoară urșii, pe care apoi îi cară în portbagaje mândrindu-se cu trofeul plin de sânge, și au ajuns să fie stăpânii pădurilor niște “bărbați” care s-au plictisit de avioane particulare și sute de mașini de colecție și cred că milioanele lor de euro le permit și “derogări” de la crimă.

Nu există nicio justificare rezonabilă să iei viața unui animal sălbatic, pentru că nu animalele sunt vinovate de defrișări și distrugerea habitatului natural, ci oamenii, și nici nu cred în dubla măsură: dacă am militat pentru răspundere penală în cazul lovirii sau maltratării unui câine sau unei pisici, voi depune un proiect de lege prin care să fie interzisă această vânătoare “recreativă”, prin care este permisă uciderea unui animal sălbatic cu “echipament adecvat”.

Adevărata distracție, domnilor vânători, este să aveți asupra dumneavoastră doar un cuțit atunci când plecați la vânătoare de urși, cu o armă de foc nu mai e nicio distracție, ci doar crimă în toată regula.

România nu trebuie să fie bambiliciul cinegetic al Europei și nu trebuie să mai permitem uciderea animalelor sălbatice decât atunci când ele chiar reprezintă un pericol pentru viața oamenilor și este într-adevăr ultima soluție care poate fi adoptată, deci o excepție, nu o regulă.

Revenind la ideea acestui text, mă voi ocupa de întocmirea unui proiect de lege care să stopeze vânătoarea “sportivă”. Nu suntem o țară din lumea a treia unde se joacă “prinții” omorându-ne urșii, ci suntem un Stat demn, cu legi clare și intolerant la crime brutale asupra animalelor.”, a scris deputatul Antonel Tănase pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns