fbpx

Un copil de 6 ani și-a rupt mâna în trenulețul din VIVO! Părinții au depus plângere penală

Un copil de 6 ani și-a rupt mâna în trenulețul din VIVO! după ce a scos-o pe geam și s-a lovit de o vază gigant. Spațiul prin care trece trenulețul s-a îngustat din cauza lucrărilor de renovare. Băiatul a primit 85 de zile de îngrijiri medicale. Părinții au depus plângere penală pentru a se găsi vinovații. Ancheta este îngreunată de faptul că nu există imagini, camere de supraveghere fiind oprite din cauza șantierului din VIVO!

Incidentul a avut loc în seara de 7 iunie, într-o zonă aflată în renovare din VIVO, în zona magazinului CCC. Trenulețul pentru copii circula între peretele în lucru și obiectele de decor de pe mijlocul culoarului. Un băiețel de 6 ani a scos mâna înafara trenulețului și s-a lovit de o vază imensă cu copac. Trenulețul nu a oprit, iar abia la finalul cursei mama care îl aștepta a văzut stupefiată că plânge cât îl țin plămânii.

”VIVO se renoveaza si trenuletul circula in zona de renovare. Intre perete si obiectele de decor e o distanta foarte mica, abia incape trenuletul. Eu am predat copilul si mi l-a adus inapoi cu mana rupta, ambele oase de la mana stanga. Copilul urla cat il tinea gura. Nimeni nu da nicio explicatie. Trenuletul e destinat strict copiilor. Copilul a zis ca si-a scos mana inafara trenuletului si si-a prins-o intre trenulet si vaza. Nici macar nu a oprit sa-i acorde prim ajutor. Am mers cu el la UPU. Cel care conducea trenuletul era socat si nu a stiut sa-mi spuna ce s-a întâmaplt că nu are oglinzi.”, ne-a povestit mama Bianca Raț.

Așa arată zona în care a avut loc incidentul

Băiatul a primit 85 de zile ingrijiri medicale și are mana în ghips. Mama a depus o cerere la VIVO, prin care a  solicitat explicatie sau inregistrare video. ”Consider ca e un pericol iminent pentru orice copil. Si in conditiile in care eram langa el, poate scotea mana.  Dar putea sa scoata capul si atunci era o tragedie!”, spune aceasta.

Acesta a angajat un avocat, care a și depus plângere penală. ”Nu ma interesează bani, să mă constitui parte civilă, ci doar să știu cine este vinovat. Dacă e vina mea, să-mi zică ce am greșit să știu. Seful de pază mi-a zis că sunt singura vinovată că mi-am lăsat copilul nesupravegheat. Cica nu au camere in zona aia ca se renoveaza. Au oprit camerele.”, ne-a spus femeia.

De asemenea, aceasta de pus o sesizare la Comisariatul Județean petnru Protecția Consumatorilor

La solicitarea Clujut.ro, reprezentanții VIVO! au precizat:  ”Ne manifestăm regretul pentru incidentul care a avut loc în incinta VIVO! Cluj-Napoca, precum și pentru imposibilitatea de a pune la dispozitie imagini care să surprindă momentul acestuia. In cadrul centrului comercial desfășurăm în această perioadă un amplu proiect de reamenajare al VIVO! Cluj-Napoca, atât în interesul chiriașilor cât mai ales în interesul clienților noștri. Din acest motiv, nu deținem filmări care sa surprinda  incidentul prin urmare ne află într-o imposibilitate obiectivă de a pune la dispoziție astfel de imagini.

Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că operarea trenulețului menționat în sesizarea transmisă nouă de catre dna. Bianca Rat, este în apanajul exclusiv al chiriașului Centrului Comercial, centrul comercial neavând nicio atribuție în acest sens, sau vreun mijloc de control asupra modalității practice în care această activitate este desfășurată – evident cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Va asigurăm ca înțelegem situația delicată și vom lua toate măsurile de care dispunem pentru a acorda sprijinul necesar dnei. Bianca Rat.”

Trenulețul este operat de firma Flore Fun Train SRL din Sălaj. Contactat de Clujust.ro, Ionuț Flore, administratorul firmei, s-a rezumat la o declarație scurtă: ”Este un eveniment nefericit și ne pare exrem de rău că un băiețel a avut de suferit. Nu suntem în măsură să spunem cine este de vină. Dacă am greșit cu ceva, ne vom apăra în instanță. Nu doresc să spun mai mult”. Administratorul nu a dorit să ne răspundă nici măcar cu privire la regulamentul de utilizare a trenulețului.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina