fbpx
Microbuzul inculpatului

Un bărbat ce transporta elevi în tabere, condamnat de Tribunalul Cluj la 5 ani închisoare pentru corupere de minori și porngrafie infantilă

Un bărbat ce transporta elevi în tabere școlare a fost condamnat, astăzi, de Tribunalul Cluj la 5 ani, o lună și 10 zile închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupere de minori in scopuri sexuale și porngrafie infantilă. Inculpatul are de plătit daune morale de zeci de mii de lei.

Bărbatul a fost trimis în judecată din 2016, dar în 2017 procesul a pornit de la zero după ce s-a dispus rejudecare. Inițial primise 17 ani de închisoare!

Sentința de astăzi nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Soluția pe scurt:

I. Condamna pe inculpatul:

M.R. T., ,

In temeiul art. 221 al. 1 si 4 Cod penal, prin inlaturarea prevederilor art. 35 al. 1 Cod penal, deoarece nu sunt intrunite elementele de tipicitate pentru cel de al doilea act material, la pedeapsa de:

– 1 (un) an si 4 (patru) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de corupere sexuala a minorilor, fata de persoana vatamata S A C, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019.

In baza art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, f si n, art. 67 al. 1, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 1 an, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata S. A. C., ori de a se apropia de acesta.

In temeiul art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, f si n Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata S. A. C., ori de a se apropia de acesta.

In baza art. 221 al. 1 si 4 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, la pedeapsa de:

– 1 (un) an si 6 (sase) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de corupere sexuala a minorilor, in forma continuata, fata de persoana vatamata M. C., prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019.

In temeiul art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, f si n, art. 67 al. 1, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 1 an, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata M.C., ori de a se apropia de acesta.

In baza art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, f si n Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata M. C., ori de a se apropia de acesta.

In temeiul art. 221 al. 1 si 4 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, la pedeapsa de:

– 1 (un) an si 6 (sase) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de corupere sexuala a minorilor, in forma continuata, fata de persoana vatamata B. I. Va., prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b si c Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019.

In baza art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, f si n, art. 67 al. 1, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 1 an, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata B. I. V., , ori de a se apropia de acesta.

In temeiul art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, f si n Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata B. I. V., ori de a se apropia de acesta.

In baza art. 221 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, la pedeapsa de:

– 2 (doi) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de corupere sexuala a minorilor, in forma continuata, fata de persoana vatamata Z. T. N., prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b si c Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019.

In temeiul art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, f si n, art. 67 al. 1, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 1 an, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata Z. T. N., ori de a se apropia de acesta.

In baza art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, f si n Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata Z. T. N., ori de a se apropia de acesta.

In temeiul art. 222 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, la pedeapsa de:

– 3 (trei) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de racolarea minorilor in scopuri sexuale, in forma continuata, fata de persoana vatamata F. F. A., prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b si c Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019.

In baza art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, f si n, art. 67 al. 1, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 1 an, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata Friedrich F. A., ori de a se apropia de acesta.

In temeiul art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, f si n Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata F. F. A., ori de a se apropia de acesta.

In temeiul art. 222 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, la pedeapsa de:

– 3 (trei) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de racolarea minorilor in scopuri sexuale, in forma continuata, fata de persoana vatamata P. M. S., prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019.

In baza art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, f si n, art. 67 al. 1, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 1 an, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata P. M. S., ori de a se apropia de acesta.

In temeiul art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, f si n Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata P. M. S., ori de a se apropia de acesta.

In baza art. 221 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, la pedeapsa de:

– 2 (doi) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de corupere sexuala a minorilor, in forma continuata, fata de persoana vatamata M. T. N. C.

In temeiul art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, f si n, art. 67 al. 1, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 1 an, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata M.T. N. C., ori de a se apropia de aceasta.

In baza art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, f si n Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a fi tutore sau curator si dreptul de a comunica cu persoana vatamata M. T. N. C., ori de a se apropia de aceasta.

In baza art. 374 al. 1, 2 si 5 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, la pedeapsa de:

– 2 (doi) ani si 2 (doua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de pornografie infantila in forma continuata.

In temeiul art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b si f, art. 67 al. 1, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 2 ani, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a fi tutore sau curator.

In baza art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b si f Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a fi tutore sau curator.

In temeiul art. 38 al. 1 Cod penal constata ca infractiunile de mai sus au fost comise in conditiile concursului real de fapte, iar in baza art. 39 al. 1 lit. b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea si anume aceea de 2 ani si 2 luni inchisoare sporita cu o treime din totalul celorlalte pedepse, care este de 2 ani 11 luni si 10 zile (8 ani si 10 luni impartit la 3), urmand ca inculpatul sa execute in final pedeapsa de:

– 5 (cinci) ani 1 (o) luna si 10 (zece) zile inchisoare, in regim de detentie.

In temeiul art. 45 al. 3 lit. a Cod penal rap. la art. 66 al. 1 lit. a, b, f si n Cod penal rap. la art. art. 67 al. 1, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 2 ani, care incepe dupa executarea pedepsei principale, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a fi tutore sau curator, si pe o durata de 1 an, care incepe dupa executarea pedepsei principale, dreptul de a comunica cu persoanele vatamate S. A. C., M. C., B. I. V., Z. T. N., F. F. A., P. M. S. si M. T. N. C.

In baza art. 72 Cod penal scade din durata pedepsei rezultante perioada retinerii si arestarii preventive incepand cu data de 06.01.2016 si pana la data de 07.10.2017.

In temeiul art. 397 al. 1 rap. la art. 25 al. 1 Cod de Procedura Penala si la art. 1357 Cod Civil admite in parte actiunea civila a partii civile S. A. C., si in totalitate a partilor civile M. C., B. I. V., Z. T. Na., F. F. A., P. M. S. si M. T. N. C., si in consecinta obliga inculpatul sa plateasca in favoarea partilor civile M. C., B. I. V. si M. Ta. N. C., suma de cate 10.000 lei pentru fiecare cu titlu de daune morale, a partii civile Z. T. N., suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale, a partilor civile F. F. A. si P. M. S., a sumei de cate 4.000 lei pentru fiecare cu titlu de daune morale, si a partii civile S. A. C., a sumei de 8.000 lei cu titlu de daune morale, respingand restul pretentiilor formulate de aceasta parte civila.

In baza art. 404 al. 4 lit. c rap. la art. 397 al. 2 si la art. 249 al. 1 si 7 Cod de Procedura Penala a se vedea in acest sens si dispozitiile Deciziei nr. 19/2017 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in recurs in interesul legii, si publicata in Monitorul Oficial nr. 953 din 04.12.2017, ia masura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile proprietatea inculpatului M. R. T., pana la concurenta sumei de 66.000 lei, care reprezinta prejudiciul total.

In temeiul art.112 lit. b Cod penal, dispune confiscarea speciala de la inculpat a urmatoarelor bunuri:

– un laptop marca Asus model K501-AR5B95 de culoare neagra;

– 28 cupoane mandate postale necompletate;

o pereche de boxeri copii cu imprimeu si mentiunea KIDS COMPANI-164; o pereche de boxeri de copii de culoare alba cu imprimeu MerryChristmas ; un set de trei chiloti de copii cu mentiunea pentru varsta de 12-13 ani ;o pereche de ciorapi pentru copii cu mentiunea pentru varsta de 9-10 ani ; o pereche de manusi de copii culoare neagra ; un penar de culoare albastra cu imprimeu ; 2 jocuri cu mentiunea Anti Monopoly , peste 8 ani, pentru 2-6 jucatori, deoarece erau destinate a fi folosite la comiterea faptelor penale.

II. In temeiul art. 396 al. 5 Cod de Procedura Penala, rap. la art. 16 al. 1 lit. b teza I Cod de Procedura Penala dispune achitarea inculpatului M. R. T., pentru savarsirea infractiunii de coruperea sexuala a minorilor in forma continuata, prev. de art. 221 al. 1 si 4 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019, fata de persoana vatamata S. A.A.; pentru savarsirea infractiunii de coruperea sexuala a minorilor, prev. de art. 221 al. 1 Cod penal, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019, fata de persoana vatamata A. C.; pentru savarsirea infractiunii de coruperea sexuala a minorilor, in forma continuata, prev. de art. 221 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019, fata de persoana vatamata T. C.; pentru savarsirea infractiunii de racolarea minorilor in scopuri sexuale, in forma continuata, prev. de art. 222 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori, prev. de art. 211 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019, fata de persoana vatamata H. A.; pentru savarsirea infractiunii de coruperea sexuala a minorilor, prev. de art. 221 al. 1 Cod penal, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019, fata de persoana vatamata F. T. V.; pentru savarsirea infractiunii de racolarea minorilor in scopuri sexuale, in forma continuata, prev. de art. 222 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal rap. la art. 210 al. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019, fata de persoana vatamata G. D., deoarece faptele nu sunt prevazute de legea penala.

In temeiul art. 396 al. 5 Cod de Procedura Penala, rap. la art. 16 al. 1 lit. c Cod de Procedura Penala dispune achitarea inculpatului M. R. T., pentru savarsirea infractiunii de coruperea sexuala a minorilor, prev. de art. 221 al. 1 Cod penal, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de minori in forma continuata, prev. de art. 211 al. 1 si 2 Cod penal, rap. la art. 210 al. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, conform incheierilor penale aferente termenelor de judecata din data de 14 si 30 octombrie 2019, fata de persoana vatamata M. An.

In baza art. 25 al. 5 Cod de Procedura Penala lasa nesolutionate actiunile civile promovate in raport de partile civile S.A. A., A. C., Tu. C., H. A., F. T. V. si G. D.

In temeiul art. 25 al. 1 Cod de Procedura Penala respinge actiunea civila exercitata pentru partea civila M. A.

In baza art. 272 Cod de Procedura Penala stabileste onorariu partial pentru avocatul desemnat initial din oficiu pentru inculpat, in suma de 200 lei care se avanseaza din Fondul Ministerului Justitiei in favoarea Baroului Cluj av. V. I. L., si stabileste onorariu pentru avocatul desemnat din oficiu pentru partile civile in suma de 1.065 lei, care se va avansa din Fondul Ministerului Justitiei in favoarea Baroului Cluj av. M. P. A..

In temeiul art. 274 al. 1 Cod de Procedura Penala obliga inculpatul sa plateasca in favoarea statului cheltuieli judiciare in suma de 5.000 lei.

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare cu procurorul, persoanele vatamate, reprezentantii legali ai acestora si cu inculpatul.

Pronuntata in sedinta publica de azi, 20 ianuarie 2020, in lipsa participantilor.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns