fbpx

Tribunalul Cluj a anulat sancțiunile aplicate de Sykes unor angajați

Marele angajator din Cluj, Sykes, a sancționat pe nedrept doi angajați. Cel puțin asta spun magistrații Tribunalului Cluj, care în ultimele săptămâni au pronunțat două sentinței nefavorabile companiei.

Doi angajați Sykes din Cluj s-au adresat la începutul acestui an Secției de conflicte de muncă de la Tribunalul Cluj cu contestații împotriva deciziilor de sancționare.

Într-un dosar, instanța s-a pronunțat în 30 mai: ”Admite acţiunea formulată de către reclamantul B. R. în contradictoriu cu pârâta S.C. SYKES ENTERPRISE EASTERN EUROPE SRL. Dispune anularea Deciziei de sancţionare nr. 10674/19.12.2016 emisă de pârâtă. Obligă pârâta la plata în favoarea reclamantului a sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial.”

În celălalt dosar, angajatul a cerut și daune morale, dar nu i s-au acordat. Totuși, instanța a anulat sacțiunea și a pus Sykes la plata cheltuielilor de judecată. Solutia a fost pronunțată în 12 iunie: ”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul S.G., în contradictoriu cu pârâta SYKES ENTERPRISE EASTERN EUROPE SRL. Anulează Decizia de sancţionare nr. 9967 din data de 25.11.2016 emisă de pârâtă. Respinge petitul privind obligarea pârâtei la plata daunelor morale. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 1000 lei către reclamant.”

Ambele sentințe pot fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În octombrie 2015, un clujean scria pe domnuleprimar.ro: “Va sesisez ca la compania multinationala Sykes din str. Republicii nr.109 unde isi defasoara activitatea in jur de 700 de angajati, legislatia muncii referitoare la repausul saptamanal nu este respectata si nu a fost nici pana acum. Angajatii care lucreaza Sambata nu beneficiaza de repausul saptamanal de 48 de ore consecutiv”

Sykes este o companie americană de suport prin Call Center, a cărei filială din Cluj-Napoca a crescut în ultimii ani și astăzi este un mare angajator cu 1120 de salariați. Sykes Enterprises Eastern Europe SRL a înregistrat un profit de peste 11 milioane lei în 2016.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns