fbpx
sursa foto turdanews.ro

Trei vieți secerate pe loc din cauza vitezei între Cluj-Napoca și Turda

Trei oameni au murit, între care un tânăr de 24 de ani, în urma unei coliziuni frontale dintre două mașini, ce a avut loc ieri pe drumul național, între Cluj-Napoca și Turda. Una dintre mașini a intrat pe contrasens din cauza vitezei și a carosabilului umed.

Accidentul a avut loc ieri, în jurul orei 13:10, pe raza comunei Tureni.  Conform polițiștilor, un bărbat de 39 de ani, din municipiul Turda, în timp ce conducea un autoturism pe DN1, pe direcția Cluj-Napoca – Turda, pe raza comunei Tureni, în afara localității, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 53 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

Accidentul rutier s-a soldat cu decesul celor doi conducători auto, precum şi a unui tânăr de 24 de ani, din localitatea Copăceni, pasager în autoturism.

Atenție la carosabilul ud!

Poliţia Clujeană atrage atenţia conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic! 

În condiţii de ploaie, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să păstreze  distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, având în vedere că, în asemenea condiţii, spaţiul de frânare creşte substanţial.

De asemenea, se recomandă evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru a nu se produce acvaplanarea.

Este importantă şi necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată, în condiţii de precipitaţii, trebuie acordată o atenţie sporită la fiecare manevră în trafic. Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate, fără a vă asigura temeinic!

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns