fbpx

Profesorul Ion Turcu: ”Conștiința judecătorului este garanția dreptății”

Profesorul Ion Turcu a fost invitatul special și cel care a vorbit primul la workshop-ul despre legislația în domeniul sănătății din cadrul Conferinței Internaționale ”Eficiența normelor juridice” de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj.

Titlul prezentării profesorului Ion Turcu a fost ”Dreptul și medicina pe un front comun”, în cadrul căreia a vorbit despre istoria relației dintre medic și pacient, făcând și o comparație cu lumea justiției.

”Singura garanție a pacientului este conștiința medicului. Întemeietorul școlii de medicină internă, profeosrul Iuliu Hațieganu spunea: medicina este știință și conștiință. Tot așa putem spune despre judecători: Conștiința judecătorului este garanția dreptății.”, a spus profesorul Turcu.

Deși vorbește greu la cei 75 de ani împliniți în 1 iunie, profesorul a captat atenția auditoriului: ”Eu, când am fost judecător, am avut întodeauna o reținere, chiar respingere față de numitele erori judiciare. La fel cum este neplăcut să aud cuvântul malpraxis, copiat din legea americană.”

La conferință au mai avut prezentări medici și profesori de la UMF Cluj, dar și doi judecători de la Curtea de Apel Cluj: Gabriel Năsui – ”Malpraxisul în activitatea medicului și a avocatului, privire comparativă” și Liviu Ungur – ”Unele aspecte practice din materia dreptului sănătății reflectate în contenciosul administrativ”. Workshop-ul medical a fost moderat de conferențiar Diana Rodica Apan și profesor Dan Perju Dumbravă.

public worshop sanatate cantemir (2)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina