fbpx

Toni Doboș a semnat acord de recunoaștere a vinovăției

Fostul manager al Universității Cluj, Anton Doboș, a încheiat cu DNA acord de recunoaștere a vinovăției în cazul ”Valiza”

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Anton Doboș, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În perioada 04.05.2008 – 07.05.2008, inculpatul Doboș Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu. Acestea constau în apărarea corectă a șanselor de joc și realizarea obiectivelor de instruire și performanță stabilite de club, pentru obținerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008.”

În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Doboș Anton a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:
2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Anton Doboș împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul București.

Prin decizia penală nr. 156 din 4 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a hotărât condamnarea definitivă a cinci persoane în legătură cu faptele sus menţionate:

– Condamnarea inculpatului BECALI GEORGE, finanţator şi acţionar al F.C. “Steaua Bucureşti”, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanţa a interzis inculpatului Becali George, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

– Condamnarea inculpatului SPONTE TEIA, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al F.C. „Steaua Bucureşti” S.A., la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.

– Condamnarea inculpatului PIŢURCĂ VICTOR la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.

– Condamnarea inculpatului MARINO GHEORGHE RADU la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

– Condamnarea inculpatei CIUL ALINA FLORENTINA, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

– Încetarea procesului penal faţă de inculpatul Volcinschi Raul.
– Confiscă de la inculpatul Becali George suma de 1.700.000 de euro

”Dispune desfiinţarea celor două antecontracte de vânzare – cumpărare.  Obligă pe inculpaţii Becali George, Sponte Teia, Marino Gheorghe Radu, Ciul Alina Florentina şi Piţurcă Victor la plata a câte 5.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.”, se arată în sentință. 

Comments

comentarii

Unirea Dej primește vizita echipei Dinamo Bucuresti, în primul meci din Play-off-ul Ligii 2 disputat pe teren propriu.... Citește mai mult
Fosta boală a sărăciei a devenit în secolul XXI o boală a oamenilor care muncesc mult și nu au grijă de ei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!