fbpx
Tudor Pop și Sorana Gidro

Doi absolvenți de Drept ajută alți tineri înainte de Crăciun. Câțiva avocați printre donatori

Doi absolvenți de Drept, alături de o prietenă de-a lor, au organizat pentru a cincea oară evenimentul caritabil ”Gala tineri pentru tineri”. Au reușit să adune peste 200 de tineri care nu au uitat de cei aflați în suferință și au donat peste 20.000 de lei. Printre ei s-au numărat și câțiva avocați.

gala tineri pentru tineri (38)
Avocatul Voicu Sârb și-a introdus donația în cutie

După cum chiar ei spun, s-au gândit să doneze banii pe care i-ar cheltui în cluburi într-o noapte. Sunt trei tineri din familii înstărite, care au decis acum cinci ani să facă ceva pentru alți tineri care nu au fost atât de norocoși. Cei trei tineri de ispravă care au pus bazele asociației ”Gala tineri pentru tineri” sunt: Sorana Gidro, absolventă de Drept, fiica șefei centrului teritorial al Institutului Național de Pregătire și Perfecționare  a Avocaților, cunoscuta avocată Ioana Gidro Stanca, Tudor Pop, absolvent de Drept și el, fiul fostului adjunct al IPJ Cluj, Teodor Pop, actual directot administrativ la ”U” Cluj și Teona Tușa, absolventă de management hotelier în Amsterdam, fiica proprietarilor complexului turistic Vila Tușa – Sunny Hill Făget. Sorana va da examen la anul pentru Baroul Cluj, iar Tudor pentru Camera Notarilor Publici.

Sorana Gidro și Teona Tușa, alături de șefa INPPA Cluj, avocata Gidro Stanca
Sorana Gidro și Teona Tușa, alături de șefa INPPA Cluj, avocata Gidro Stanca

”Ideea a pornit de la faptul că noi fiind tineri ieșim în cluburi și am zis să renunțăm la o noapte de club și să donăm banii celor care au nevoie. Vrem să demonstrăm că tinerii sunt în stare de multe iar generația noastră chiar vrea să facă schimbări, spune Teona. ”Împreună cu Sorana și Teona am reușit să adunăm foarte mulți tineri la un loc, care au dat dovadă de altrusim și au dat dovadă că în momentele grele pentru semenii lor le pot fi de folos. În primul rând educație de acasă contează cel mai mult, aparențele înșeală de multe ori. Te sensibilizează când vezi cazurile. Cel mai profund e când mergi și vezi. Cei care sunt aici nu neapărat au răbdare să audă, dar când mergi și îi vezi începi să pui accent pe lucrurile mărunte pe care le ai”, spune  Tudor Pop. ”La prima ediție au fost 120 de persoane. Acum depășim 200. S-a stabilit o donație minimă de persoană de 100 de lei, dar fiecare poate pune mai mult, după cât poate și dorește”, a adăugat Sorana, cunoscută ca ”Soso” printre prieteni.

A cincea ediție a Galei ”Tineri pentru tineri” a avut loc aseară la complexul Vila Tușa – Sunny Hill. Fiecare invitat a introdus donația într-o cutie la capătul covorului roșu, după care s-a delectat cu bufetul suedez și concertele oferite de organizatori, A concerctat trupa de copii The Beat, care vor participa la ”Românii au Talent” anul viitor, Aminda și Hazard și un fost concurent de la ”Românii au talent”, Vasilică Ceterașul din Maramureș, care cântă cu vioara în orice poziție.

Vasilică Ceterașul a întreținut atmosfera
Vasilică Ceterașul a întreținut atmosfera

La eveniment au participat numeroși tineri din lumea bună a Clujului, avocați, un baschetbalist îndrăgit de la ”U” Cluj, dar și un fotbalist de Națională. Vedeți galeria foto!

Printre cei care vor benefica de donații este o famile săracă din satul Copru, un tânăr de 19 ani cu o malformație la inimă și un copil bolnav de epilepsie.

În familia Trombițaș din satul Copru. trei generații locuiesc într-o căsuță cu două camere sărăcăcioase. La cei doi copii ai familiei, un băiețel de câteva luni și o fetiță de opt anișori, va ajunge Moș Crăciun în acest an.

Marius, de 19 ani, s-a născut cu o malformație la inimă, iar acum un an de zile medicii i-au descoperit cardiomipatie dilatativă severă. Mai exact, mușchiul inimii e foarte slăbit și are circulația sangvină alterată. A fost acceptat la o clinică din Paris pentru transplant și e pe lista de așteptare. Viața lui are un preț: 60.000 de euro pentru transplant de cord

O parte din bani vor merge la un băiețel bolnav de epilepsie, care visează să devină student. Dar boala și condițiile grele în care locuiește nu fac decât să-i agraveze starea de sănătate. Timp de câteva luni vor avea în fiecare zi o masă caldă.

”În timp ce noi ne gândim ce cadouri să le cumpărăm celor dragi de sărbători, alții se gândesc dacă trec și de ziua de azi cu stomacul gol. Printre ei și doi copii pentru care o masă caldă sau o pereche de pantaloni e o minune.  Pentru toți acești oameni, Crăciunul înseamnă tristețe, suferință, dar și speranță. Speranța că noi, împreună,, putem face miracole. Iar noi, Gala ”Tineri pentru tineri” suntem siguri că ediția cu numărul cinci va face minuni pentru acești oameni”, au spus organizatorii evenimentului.

 

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!