clujust.ro

Tânărul care a produs cumplitul accident din ianuarie a fost trimis în judecată. Patru membri ai familiei Rîpan, părți civile

Tânărul șofer de 19 ani care a produs cumplitul accident rutier din ianuarie din Florești, în urmă căruia a decedat prietena lui Gabriela Rîpan, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Patru membri ai familiei Rîpan s-au constituit părți civile împotriva asiguratorului, cerând despăubiri totale de 1,7 milioane euro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a lui Tudor Ștefan Cîrje pentru ucidere din culpă. De asemenea, procurorii au dispus clasare cu privire la fapta de conducere sub influența unor substanțe psihoactive. Amintim că au existat controverse la acel moment cu privire la acest aspect.

”La data de 21.01.2019, ora 2.59, inculpatul Cîrje Tudor Ștefan de 19 ani a condus autovehicului marca Mercedes Bezn CLS 500 4Matic cu nr… pe DN1/E60 la km 490+630 m, a efectuat maneva de depășire neregulamentară a unui autoturism, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a părăsit partea carosabilă în direcția de deplasare și a intrat în impact cu un stâlp metalic al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale aferent sensului de mers descendent, orientat cu fața către mun Cluj-Napoca. În urma impactului, a rezultat decesuk victimei Rîpan Gabriela, pasager pe locul din dreapta, iar inculpatul (conducătorul autor) a fost proiectat în afara autoturismului, rezultând rănirea gravă a sa. ”, se arată în rechizitoriu.

Procurorul procizează ”Din perspectiva laturii subiective, inculpatul a săvârșit fapta din culpă cu prevedere, el putând prevedea posibilitatea producerii unui accident rutier, dar a socotit fără temei că acest lucru nu se va întâmpla. Acest lucru reiese din faptul că inculpatul depășise viteza maximă de circulație (…) din faptul că avea viteza mare pe un drum înghețat, precum și din faptul că s-a angajat în mod neregulamentar într-o depășire”

În ce privește latura civilă, tatăl victimei, omul de afaceri Ion Vasile Rîpan din Suceava s-a constituit parte civilă împotriva asiguratorului de răspundere civilă City Insurance cu suma de 500.000 euro. La fel, cu câte 500.000, mama și fratele tinerei decedate. Bunica acesteia s-a constituit parte civilă cu suma de 200.000 euro.

Comments

comentarii

Un accident a avut loc duminică noapte în localitatea Bucea din comuna Negreni. O adolescentă de 14 ani a murit în urma impactului.... Citește mai mult
Asta da dovadă de civilizație și de respectarea regulilor de circulație! După trotinetele aruncate în Canalul Morii, a venit rândul trotinetelor parcate în mijlocul străzii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!