clujust.ro

Răsturnare de situație ciudată: La IML s-a constatat că tânărul șofer din accidentul oribil nu consumase droguri

Reprezentanții IPJ Cluj au anunțat că, deși testele inițiale de la UPU arătau că tânărul șofer vinovat de accidentul din 21 ianuarie consumase droguri, la IML a reieșit că nu a consumat nimic.

”Urmare accidentului din 21 ianuarie 2019, produs pe DN1 E60, în afara localității Florești, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind efectuate in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a conducătorului auto, existând indicii cu privire la existența substanțelor psihoactive în organismul acestuia din urmă.

În urma primirii Buletinului de Analiză Toxicologică de la Institutul de Medicină Legală, vă comunicăm faptul că rezultatul este negativ în ceea ce privește existența substanțelor psihoactive sau a alcoolului în organismul șoferului implicat în accident, deși testele inițiale, preliminare, de la unitatea de primiri urgențe, au indicat prezența unei substanțe psihoactive.

Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub supravegherea unității de parchet competente, având în vedere și rezultatul analizelor toxicologice.”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

În comunicatul de presă al Poliției Cluj din data de 21 ianuarie se arăta:  ”În urma testărilor preliminare efectuate la unitatea medicală (Unitatea de Primire a Urgențelor -UPU 1 – n.red), se pare că tânărul ar fi consumat substanțe psihoactive.”

Postarea Politiei dupa accident

La data de 21 ianuarie, în jurul orei 03:00, pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei tinere de 20 de ani, pasageră în mașină, și rănirea gravă a șoferului.

Un tânăr, de 19 ani, din Florești, în timp ce conducea un bolid Mercedes CLS 500 dinspre Huedin spre Cluj-Napoca a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale.

Mașina aparținea tinerei Gabriela Rîpan, decedată în accident, și fusese cadou de majorat.

Sursele Clujust, care frecventează aceeași sală de forță precum șoferul, spun că tânărul Ștefan Tudor Cîrje ar fi cunoscut în clubul NOA ca și consumator de substanțe psihoactive și că în noaptea accidentului s-a întors pe autostradă din Câmpia Turzii, de unde se aprovizionase.

Comments

comentarii

Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru că a violat o minoră în Cășeiu, județul Cluj, a dispărut înainte să fie emis mandatul de arestare. Acum Poliția îl caută, dar acesta nu este de găsit.... Citește mai mult
Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!