Tânăra judecătoare care a demisionat nu și-a motivat gestul. Volumul mare de activitate ar putea fi motivul

Reprezentanții Judecătoriei Răcari au comunicat, la solicitarea Clujust.ro, că demisia judecătoarei Alina Maria Mocanu nu conţine niciun motiv, ci doar s-a indicat temeiul de drept, respectiv art. 201 alin. (1) lit. a) alin.(2) şi alin. (6) din Legea 303/2022.

Am întrebat la Judecătoria Răcari cum a fost motivată cererea de demisie și care este încărcătura pe judecător la respectiva instanță. Am primit următorul răspuns:

”Din analiza conținutului cererii de demisie formulată de către doamna judecător Mocanu Alina Maria, nu rezultă motivele care au condus la decizia de demisie a acesteia. 

Referitor la încărcătura pe judecător la Judecătoria Răcari în anul 2022, potrivit raportului de activitate aferent anului 2022, rezultă faptul că la nivelul Judecătoriei Răcari s-a înregistrat un volum de activitate efectiv atribuit fiecărui judecător de 1472 de cauze, în raport de volumul de activitate mediu național de 1159,3 cauze, rezultând astfel un volum de activitate cu aproximativ 21% mai mare decât media națională. 

Activitatea Judecătoriei Răcari în cursul anului 2022, atât prin raportare la anul 2021, dar și din perspectivă globală, se află într-o continuă creștere, în condițiile unei diminuări a numărului de judecători în raport de anul 2021 și al unei creșteri al cauzelor nou înregistrate față de anul 2021, cu aproximativ 12%. 

În ceea ce priveşte cauzele nou înregistrate, acestea au crescut exponențial, fiind înregistrate un număr de 5613 cauze, maximul istoric al instanței, de la înființarea acesteia (1996) până în prezent, rezultând un volum al dosarelor, cu aproximativ 12% mai mare, decât în anii anteriori.

Totodată, judecătorii Judecătoriei Răcari, în anul 2022 au depus eforturi în ceea ce privește înfăptuirea unui act de justiție în interesul justițiabililor, aceștia efectuând activitățile specifice profesiei de judecător, inclusiv peste orele de program, în timpul weekendurilor și al sărbătorilor legale.”, se arată în răspunsul Judecătoriei Răcari.

Amintim că judecătoarea demisionară era numită ca definitiv de nici doi ani.

Comments

comentarii

După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult
Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife și-a mobilizat resursele și a pus la dispoziție festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală și de Sud-Est.... Citește mai mult

Lasă un răspuns