Curtea de Apel Cluj a obligat o instituție să-i plătească unui angajat ochelarii de vedere, ca urmare a hotărârii CJUE

Curtea de Apel Cluj a pronunțat decizia definitivă în dosarul în care a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la problema decontării costului ochelarilor de către angajator.

Instanța Curții de Apel Cluj a obligat Inspectoratul General pentru Imigrări să achite contravaloarea ochelarilor pe care trebuie să-o poarte un anagajat care lucrează la calculator.

Soluția pe scurt: ”Admite recursul formulat de recurentul MURESAN ION-LUCIAN in contradictoriu cu intimatul INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRARI impotriva Sentintei civile nr. 2693/2020, pronuntata de Tribunalul Cluj in dosarul nr. 2273/117/2020, pe care o caseaza in parte, in ceea ce priveste solutia pronuntata asupra fondului, si, in rejudecare, admite actiunea si obliga paratul sa plateasca reclamantului suma de 2.629 de lei, reprezentand contravaloare dispozitivului de corectie special.

Obliga intimatul sa plateasca recurentului suma de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata la fond, si suma de 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecata in recurs.

Definitiva si executorie.”

Amintim că CJUE a stabilit că „aparatele de corecție speciale din legislația românească includ ochelarii de vedere și nu se limitează la aparate utilizate exclusiv în cadrul profesional.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din Europa care se desfășoară în Bonțida, a fost afectat de pana informatică de la Microsoft.... Citește mai mult
Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife și-a mobilizat resursele și a pus la dispoziție festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală și de Sud-Est.... Citește mai mult

Lasă un răspuns