O tânără judecătoare și-a dat demisia din magistratură după nici doi ani de la numirea în funcție

Pe lângă valul de pensionări din magistratură, asistăm la prima plecare din sistem a unui judecător tânăr, la început de drum.

Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, astăzi, înaintarea către Președintele Klaus Iohannis a propunerii de eliberare din funcție, prin demisie, a judecătoarei Alina Maria Mocanu de la Judecătoria Răcari.

Am încercat să obținem informații oficiale de la instanță despre motivele demisiei, dar deocamdată am aflat doar că este vorba de o judecătoare tânără.

Aceasta a intrat la Institutul Național al Magistraturii în 2017 pe locul 181 din 201, având depuse dosarul de înscriere la Tribunalul Giurgiu. Avea același nume Mocanu, semn că cel mai probabil nu s-a căsătorit.

A fost judecător stagiar la Judecătoria Turnu Măgurele și a fost numită judecător definitiv la Judecătoria Răcani prin Decretul Președintelui României nr. 449 din 23 aprilie 2021.

Revenim asupra subiectului când vom primi răspuns oficial de la Judecătoria Răcari.

 

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns