fbpx

Subiect ”fierbinte” la concursul pentru INM: ”i-a rupt lenjeria intimă şi i-a introdus două degete in vagin”

Candidații de la proba scrisă de verificare a cunoștințelor de drept penal și drept procesual penal de la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii din această toamnă au avut parte de un subiect cu conținut sexual explicit.

Subiectul II — La data de 26 iunie 2021, în cursul unei întâlniri in oras, inculpatul AA (22 de ani) a fost anunţat de prietena sa VV (19 ani) că aceasta doreşte să pună capăt rclaţiei lor, întrucât s-a îndrăgostit de un alt bărbat, care îi poate oferi mai multe satisfacţii în plan sexual. AA i-a spus că este decizia ei si el o va respecta, după care s-au despărţit, întorcându-se fiecare la locuinţa sa. In zilele următoare, profund afectat dc despărţire, AA a consumat băuturi alcoolice în diferite baruri, ocazie cu carc l-a reintâlnit pe BB (25 de ani), un prieten din copilărie, căruia i-a povestit cele întâmplate. Acesta i-a spus că o va pedepsi pe VV pentru ceea ce i-a făcut şi i-a cerut lui AA să îi spună unde locuieşte VV, asigurându-l că va merge intr-o seară, când este singură acasă, pentru a-i oferi „mai multă satisfacţie decât i-ar putea oferi vreodată noul prieten”. AA i-a mulţumit şi l-a atenţionat că victima locuieşte împreună cu părinţii. BB i-a solicitat lui AA ca, seara în care va merge să o „viziteze” pe victimă, să fie si el în zonă pentru a asigura paza. AA a acceptat, iar în următoarele zile cei doi au supravegheat locuinţa pentru a vedea cînd victima este singură acasă si au decis ca BB să intre în locuinţa victirnei in seara zilei de 9 iulie 2021.

In după-amiaza zilei de 9 iulie, BB l-a sunat pe fratele său mai mic CC (17 ani), care locuia cu părinţii, căruia i-a povestit ce urmează să facă şi L-a rugat să vină şi el să stea de pază pe trotuar în apropierea casei, Întrucăt nu stie dacă se va putea baza pe sprijinul lui AA, care pare că Încă o mai iubeste pe VV. CC a fost de acord şi a promis că la ora convenită isi va plimba câinele pe strada unde se alfă casa victimei.

In aceeasi seară, în jurut orelor 22.30, în timp ce CC işi plimba câinele pe trotuarul din faţa porţii casei victimei, i-a văzut pe AA şi BB sosind impreună şi pâtrunzând în curte prin escaladarea gardului. Imediat după aceea, AA s-a asezat pe o bancă din curte, iar BB a pătruns în casă, uşa de la intrare flind descuiată. În tot acest timp, CC, pe care inculpatul AA nu îl observase, a rămas pe trotuar în preajma casei.

Ajuns în locuintă, BB a urcat la etaj, unde a găsit-o pe victima VV stând intinsă pe o canapea şi urmărind o emisiune la televizor. Profitând de faptul că victima nu îi sesizase prezenţa, BB s-a aruncat peşte ea pe canapea şi, spunându-i că a venit să îi ofere ceea ce îi place ei cel mai mult, a introdus mâna în pantalonii de pijama, i-a rupt lenjeria intimă şi i-a introdus două degete in vagin. Victima a început să ţipe, să îl lovească cu putere pe BB şi să-l zgârie pe faţă, reuşind să se elibereze şi alergând spre scara interioară, în încerearea de a ajungc la parter. Inculpatul s-a ridicat şi a pornit în urmărirea ei, reuşind să o ajungă din urmă şi, pentru a o împiedica să iasă din imobil şi să ceară ajutor, a prins-o cu mâinile de gât, strângând-o cu putere până când aceasta a încetat să mai mişte şi să mai respire. In acel moment a abandonat victima şi a ieşit în curte, unde îl aştepta AA, căruia i-a spus râzând că. „am făcut-o fericită, aşa cum ar fi trebuit să o faci tu”. Imediat, cei doi au părăsit curtea şi, ajunşi în stradă, BB i-a făcut un semn discret lui CC că totul este în regulă şi poate să plece. CC a plecat spre casă, iar AA şi BB au mers într-un bar unde au consumat băuturi alcoolice până spre dimineaţă, întorcându-se apoi fiecare la domiciliul său.

Vietima VV a fost găsită decedată in dimineaţa zilei de 10 iulie, când tatăl său s-a întors acasă de la serviciu. Potrivit Raportului medico-legal de neeropsie, moartea victimei a fost viotentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin comprimarea regiunii cervicale (gâtului) cu mâinile şi degetele (sugrumare).

  1. Arătaţi motivat care este incadrarea juridică a faptelor comise de AA, BB şi CC, cu referire inelusiv la formele pluralităţii de infractori.
  2. Pentru una dintre infracţiunile săvârşite de AA, legea prevedea la data comiterii pedaapsa inehisorii de la 3 luni la 3 ani sau amenda, iar acţiunea penală se punea in mişcare din oficiu. Inainte de inceperea urmăririi penale intră în vigoare o lege nouă, care prevede pentru aceeaşi faptă doar pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani, iar acţiunea penală se pune în mişcare la plângere prealabilă (celelaltc dispoziţii ale Codului penal incidente rămân nemodificate). Arătaţi cum se va determina legea penală mai favorabilă, presupunând că în speţă respectiva infracţiune ar fi fost singura reţinută în sarcina lui AA.
  3. Cunoscând că BB săvârşise la data de 28 decembrie 2019 o infracţinne de distrugere, pentru care i s-a stabilit, prin hotărâre definitivă, la data de 20 ianuarie 2021 o pedeapsă de 2 ani inchisoare cu amânarea pedepsei, arătaţi motivat cum se va proceda pentru determinarea pedepsei principale rezultante, presupunând că toate pedepsele ce vor fi stabilite pentru infracţiunile din speţă sunt pedepse cu închisoarea.

Punctaj: 3,75 puncte

Timp recomandat 1 oră şi 30 minute.

Subiectele la proba scrisă de drept penal și drept procesual penal.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.29 MB]

Alte spețe cu conținut sexual în anii trecuți

În 2013, candidații pentru INM au avut parte de o speță cu “sex oral cu muscaturi de penis”, iar în 2015 a fost despre  “apetitul sexual al barbatilor”.

Comments

comentarii

La Cluj-Napoca a avut loc un fenomen atmosferic interesant - inversiunea termică. Astfel, am putut să vedem cum aerul rece coboară mai aproape de pământ.... Citește mai mult
Piața Avram Iancu se „îmbracă” în haine de sărbătoare. Pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sunt în toi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!