fbpx

Studenții de la ”Dimitrie Cantemir” scriu pe blogul facultății

Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca și asociația studenților din facultate AJNEP au înființat de două săptămâni un blog care este foarte activ.

În timpul scurt, studenți din diferiți ani au scris 17 articole pe diverse teme, inclusiv despre hotărâri CJUE, precum în ultimul articol de pe blogul dimitriecantemir-ajnep.eu

”Student? … Termenul acesta este asociat deseori cu persoana care frecventează cursuri la învățământul universitar după terminarea unui liceu și înscrierea la facultate. La drept? … De ce la DREPT? De ce nu la Poli, Medicină? Vă spun eu de ce…. În primul rând, să fii student la drept este o provocare, pe care tu personal decizi să o accepți pentru cel puțin 4 ani. Nu doresc să mă raportez la ce înseamnă să fii student la drept sub aspectele mai puțin plăcute, ca de exemplu: mult de învățat, multă cafea, puțin timp liber (deseori te întrebi ce înseamnă timp liber), restanțe, etc. Cele enumerate fac parte din viața oricărui student indiferent de facultatea pe care o urmează. Sa fii student la drept înseamnă sa fii o persoană stăpână pe sine, responsabilă si uneori conflictuală, pentru ca da, odată ce ai intrat în “miezul” juridic devii conflictual.De exemplu: Când primești o amendă trebuie să te contrazici puțin cu domnul polițist și bineînțeles să verifici procesul verbal de constatare a contravenției pentru a găsi erori și pentru a putea depune contestație la judecătorie în termenul legal, în cazul în care nu primești bon îți rezervi dreptul să nu plătești produsul că doar știi că potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 clientul care nu primește bon fiscal poate beneficia de produs in mod gratuit, în cazul în care ești amenințat într-o formă sau alta vei știi să formulezi plângere penală, nu primești bani de la părinți le raportezi faptul că încalcă raportul juridic obligațional dintre voi.

Un student la drept își cunoaște TOATE drepturile! Înveți foarte multe lucruri noi și o să crezi că sunt asemănătoare dar în scurt timp vei realiza ca se deosebesc prin diferite concepții si metode și cel mai interesant este faptul că Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir îți oferă ocazia să pui în aplicare aceste descoperiri si sa manifești o enormă simpatie asupra disciplinelor studiate. Atât de multe oportunități vei întâlni pe parcursul acestor ani, și nu neapărat dacă vei urma o carieră juridică, bagajul tău de cunoștințe acumulate în facultate vor fi mereu punctul de salvare.”, scrie în alt articol Bianca M. Neag, studentă anul III – Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj Napoca.

Tot pe blogul celor de la ”Dimitrie Cantemir” puteți vedea o galerie foto de la Balul Bobocilor 2019, ce a avut loc recent și care a avut ca tematică celebrul serial ”Casa de Papel”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns