fbpx

Ștefania Ferencz câștigă bine, dar e și mărinimoasă: împrumuturi acordate de 272.000

Secretarul general al MAI, fost director în Primăria Cluj-Napoca, Ștefania Ferencz, împresionează cu câștigurile din 2020, de peste 600.000 de lei, fiind membru în trei CA-uri de companii naționale și un comitet al Eximbank. Ferencz a trecut în declarația de avere și două împrumuturi acordate, ce însumează 272.000, fără a preciza însă moneda.

În 18 ianuarie, premierul Florin Cîţu a semnat detaşarea consilierului parlamentar Ştefania Gabriella Ferencz în funcţia de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, pentru o perioadă de şase luni. Astfel, Ferencz îl urmează pe Lucian Bode la MAI, după ce aceasta a fost secretar general-adjunct şi secretar general al Ministerului Transporturilor în 2020, când Bode conducea acel minister, notează ziarul Adevărul

Perioada de la Ministerul Transporturilor i-a adus Ştefaniei Gabriella Ferencz numirea în mai multe consilii, unde sunt plătite indemnizaţii generoase. Pe lângă salariul de la Ministerul Transporturilor, 110.000 de lei în 2020, potrivit ultimei declaraţii de avere, Ştefania Gabriella Ferencz a mai câştigat bani de la Comitetul International de Finanțări Garanții și Asigurări al Eximbank, Consiliul de Administrație al ROMATSA, CA al CNAIR şi CA al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” S.A.

Cea mai mare sumă încasată de la un consiliu de administraţie a fost de la CIFGA al Eximbank, de unde a primit aproximativ 258.000 de lei, iar pe locul al doilea se află veniturile de la CA al CNAIR, de unde a primit circa 93.000 de lei. 86.000 de lei a încasat de la Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”, iar alţi 67.000 de lei de la CA al ROMATSA.

Ștefania Ferencz deține un apartament în București, care este în curs de vânzare, o casă în Cluj-Napoca și una în Sălicea, ambele cumpărate în 2018.

Tot atunci a luat două credite, unul de 655.634 lei de la Credit Agricole Bank, scadent în 2041, și un împrumut de la persoane fizice (nu sunt date nume în declarație) de 35.000 euro, ce a fost scadent în 2020.

Dar secretarul general MAI a și acordat împrumuturi către două persoane fizice (tot nenominalizate), unul de 200.000 și unul 72.000, numai că nu se specifică moneda.

Ștefania Ferencz și-a început cariera fulminantă ca director de cabinet al deputatului Emil Boc, în perioada 2001-2004, apoi a ajuns director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca în perioada 2004-2009, după care a plecat la București odată cu numirea în funcția de premier a lui Boc.

Declarația de avere completă AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina