clujust.ro

Statistica admiterii la INM 2018: UBB, a doua rată de reușită după o universitate mică

Institutul Național al Magistraturii a realizat statistica admiterii din acest an, în care se arată de la ce universități provin candidații care au fost admiși.

Statistica INM pe 2018 arată că cei mai mulți candidați înscriși, dar și cei mai mulți admiși sunt de la Universitatea București: 579 înscriși și 68 admiși, rezultând o rată de reușită de 11,74%.

Cea mai are rată de reușită o are însă Universitatea Ecologică din București, de 13,95%. De aici s-au înscris la concursul de admitere la INM din toamenă 43 de absolvenți și au fost admiși 6. Ca un amănunt picant, la facultatea de drept din cadrul acestei universități, predă drept penal avocatul Petre Buneci, cel care i-a apărat pe Omar Hayssam, Toni Greblă și ”baronul” PSD de Constanța Nicușor Constantinescu.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj, cea mai mare din țară, apare în statistică cu 299 de candidați și 39 admiși, având a doua rată de reușită, de 13,04.

În tabelul de mai jos puteți vedea de la ce facultăți de drept sunt toți cei 197 de candidați admiși la INM în această toamnă și care în curând încep cursurile ca auditori de justiție.

Vedeți mai jos situația pe anii 2005-2017

Statistică: De la ce facultăți sunt candidații care au intrat la INM în perioada 2005-2017

Comments

comentarii

Un accident a avut loc duminică noapte în localitatea Bucea din comuna Negreni. O adolescentă de 14 ani a murit în urma impactului.... Citește mai mult
Asta da dovadă de civilizație și de respectarea regulilor de circulație! După trotinetele aruncate în Canalul Morii, a venit rândul trotinetelor parcate în mijlocul străzii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!