Justiție, cuvântul anului 2018 desemnat de dicţionarul online Merriam-Webster

Justiţie este cuvântul anului 2018, potrivit celor de la dicţionarul online Merriam-Webster, termenul fiind căutat pe tot parcursul anului.

Dicţionarul american Merriam-Webster a desemnat „justiţie” drept cuvântul anului 2018, motivat de ştirile apărute în ultimele luni.

Peter Sokolowski, şeful Merriam-Webster, a declarat pentru Associated Press că „justice” (justiţie, n.rred) s-a aflat între cele mai căutate cuvinte ale anului, datorită evenimentelor care au avut loc. Condamnarea lui Michael Cohen şi votul pe care îl va da Senatul american pentru reforma sistemului penal se numără între subiectele care au influenţat căutările.

Căutările după „justiţie” de anul acesta, comparate cu 2017, au crescut cu 74% pe site-ul cu peste 100 de milioane de vizualizări şi aproximativ jumătate de milion de vizitatori pe lună, potrivit lui Sokolowski.

„Este un cuvânt la care lumea s-a gândit în tot acest an”, a mai spus el despre termenul care provine din limba latină.

Comments

comentarii

Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult
O nouă etapă în realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, prin lansarea licitației pentru construcția propriu-zisă, lucrări evaluate la 2 miliarde de lei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns